Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-08-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.40 uur
Fietser mishandeld

KAMERIK Op woensdag 1 augustus is een fietser door een automobilist mishandeld.

Rond half tien reed een 69-jarige fietser uit Kamerik over het fietspad dat langs de Ir. Enschedeweg loopt, komende vanaf de Houtdijk en gaande in de richting van Hollandsekade. Over het fietspad kwam hem een auto tegemoet rijden. Toen de auto hem tot op ongeveer 5 meter genaderd was, maakte deze een slingerende beweging en stopte. Terwijl de bestuurder uit zijn auto stapte, begon hij tegen de fietser te schelden en zei dat hij niet midden op het fietspad moest blijven fietsen. Hij liep naar de fietser toe en stompte hem hard in het gezicht. Het slachtoffer verzocht de verdachte rustig te blijven, maar kreeg vervolgens nog een stomp in zijn gezicht. Daarna stapte de automobilist in zijn auto en reed weg.

Het slachtoffer reed naar huis en belde daar de politie. Aan de hand van het door de fietser genoteerde kenteken van de auto van de verdachte stelt de politie een onderzoek in.

Verkeerscontroles

MAARSSEN Op woensdag 1 augustus heeft de politie op twee locaties verkeerscontroles gehouden.

In de ochtend werd van elf uur tot kwart over twaalf op de Straatweg gecontroleerd. Acht bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en andere bestuurders werden o.a. bekeurd voor het rijden zonder verzekering, voor een kind dat achterin niet in een kinderzitje zat. Een bromfietser kreeg een boete voor het niet dragen van een helm.

In de middag werd van kwart over één tot drie uur gecontroleerd op de Vogelweg. Hier droegen negentien bestuurders geen autogordel en werden bekeurd. Eén automobilist kreeg een boete voor het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs.

Pan vat vlam

OUDEWATER Op woensdag 1 augustus heeft brand gewoed in een woning.

Rond één uur in de middag had de 75jarige bewoonster van een woning aan de Zuid Linschoterzandweg vlees in een pan op het vuur staan. Zij verliet de keuken, maar hoorde na enige minuten geknetter uit de keuken komen. Toen zij ging kijken, zag zij dat de afzuigkap al in de brand stond. Zij trachtte de brand nog te blussen, maar werd door de hevige rookontwikkeling gedwongen de keuken te verlaten. Zij waarschuwde bij de buren de brandweer.

Toen de brandweer arriveerde stond ook het plafond van de keuken al in de brand. De brandweer had het vuur snel onder controle. De bewoonster liep bij de poging de brand te blussen brandwondjes aan haar handen en rechtervoet op. Zij is door haar huisarts behandeld.

Deel: ' Politieberichten district Rijn & Venen '
Lees ook