Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-08-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 12.10 uur
Aangehouden voor vernieling

MIJDRECHT Getuigen konden op heterdaad een 21-jarige inwoner van Mijdrecht in de nacht van zaterdag op zondag aanhouden op verdenking van vernieling van geparkeerde autos in de van Wassenaerstraat. Een tweede verdachte, een 19-jarige man eveneens uit Mijdrecht, wist te ontkomen, maar zijn gegevens zijn bekend en hij zal ook gehoord worden over de vernielingen.

Een getuige volgde vanuit het centrum de twee mannen en zag hen vervolgens vernielingen plegen aan geparkeerde autos op de van Wassenaerstraat.

Nader onderzoek waaronder het opnemen van aangiften en verklaringen van getuigen moeten nog plaats vinden.

Aangehouden voor vernieling ruit

LINSCHOTEN Een 33-jarige man uit Utrecht is zaterdagavond aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit van een woning aan Heulestein.

Gezien was na de vernieling dat een man was weggereden in een personenauto. Bovendien werd een beschrijving van de man gegeven. Toen de man kort daarna uit eigener beweging naar het bureau kwam, werd hij aangehouden en ingesloten. Het is nog niet geheel duidelijk waarom de ruit werd vernield, maar zou mogelijk te maken hebben met het verbreken van een relatie.

Getuige haalt gestolen koffer terug

MAARSSEN Een 43-jarige man uit Maarssen zag zaterdagmiddag tegen zes uur kans om een zojuist gestolen koffer van een vrouw op Bisonspoor weer terug te bezorgen bij haar.

De bestolen vrouw wilde in haar geparkeerde auto stappen en had de koffer naast haar op de grond staan. Op dat moment zag een man kans om de koffer weg te nemen. De vrouw riep direct om hulp waarop de getuige de wegrennende man in zijn auto achtervolgde en hem nog op Bisonspoor kon inhalen. Vervolgens kon hij de man tegen de grond werken, waarbij de man de koffer moest loslaten, maar die kon wel wegkomen.

De bestolen vrouw was direct naar het politiebureau gekomen om daar aangifte te doen. Kort hierna meldde de getuige zich ook aan het bureau en kon de koffer compleet met inhoud aan de eigenares worden overhandigd.

De politie stelt een nader onderzoek in en vraagt eventuele andere getuige contact op te nemen op telefoonnummer 0900 - 8844.

Deel: ' Politieberichten district Rijn & Venen '
Lees ook