Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-07-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 11.05 uur
Doe nuchter, rij alcoholvrij

LOENEN AAN DE VECHT / VINKEVEEN In het kader van de campagne `Doe nuchter, rij alcoholvrij` heeft de politie op vrijdag 20 juli weer enige alcoholcontroles gehouden.

In de avonduren werd tussen kwart voor acht en kwart over acht op de Bloklaan in Loenen aan de Vecht gecontroleerd. Geen van de 148 bestuurders die een blaastest moesten afleggen bleek (teveel) te hebben gedronken.

Van tien over half negen tot tien over negen werd gecontroleerd op de Herenweg in Vinkeveen. Alle 53 bestuurders die een blaastest moesten afleggen bliezen een `P` (Pass), hetgeen betekende dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Toezicht gehouden

WOERDEN In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 juli heeft de politie toezicht gehouden in en rond de binnenstad.

Het toezicht werd gehouden door twee politiemotorrijders en politiemensen die te voet surveilleerden. Naast het toezicht houden werden er twaalf bekeuringen uitgeschreven. Eén automobilist werd bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, drie bromfietsers voor het niet hebben van een bromfietscertificaat en acht voor het rijden zonder helm.

Dronken automobilist

MAARSSEN In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 juli is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond kwart over drie stonden politiemensen op de Schoutenstraat met een man te praten toen er een automobilist aan kwam rijden, zijn auto parkeerde en uitstapte. De politiemensen zagen dat deze automobilist onvast ter been was. Zij verzochten hem en blaastest af te leggen, hetgeen hij weigerde. Daarop hielden zij de man, 55 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, aan.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 685 ug/l (1,70 promille), ruim 3 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Deel: ' Politieberichten district Rijn & Venen '
Lees ook