Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-07-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 10.45 uur
Klachten over geluidsoverlast

VINKEVEEN Het regende in de nacht van zaterdag op zondag klachten bij de politie over geluidsoverlast. Een groep van 2 a 300 personen had op een eiland in de Vinkeveenseplassen een feest georganiseerd. Dit feest was dermate grootschalig aangepakt dat dit tot diep in de nacht voor geluidsoverlast zorgde. Tientallen bewoners werden gestoord in hun nachtrust door housemuziek die tot ver in de wijde omgeving doordreunde. De organisator, een 21-jarige man uit Vinkeveen bleek geen vergunning te hebben voor het veroorzaken van luide muziek en was vooraf door de politie geadviseerd zijn activiteiten te staken. Ondanks waarschuwingen van de politie liet hij zich er niet van weerhouden het feest door te zetten.
Het was voor de politie onmogelijk een einde te maken aan de geluidsoverlast veroorzaakt door de tijdelijke eilandbewoners. De politie zal de Vinkevener ter verantwoording roepen.

Alcoholcontrole

MAARSSEN Zaterdagnacht zijn zes automobilisten betrapt op het gebruik van alcohol. Op verschillende locaties in het politiedistrict moesten bestuurders blazen. Op de Mijdrechtse Zuwe werd een 25-jarige man, zonder vaste woon en verblijfplaats met een Poolse nationaliteit aangehouden. Hij had een promillage van 1.25. Dit leverde hem een geldboete van fl. 900,- op. Op de Reinaldaweg in Linschoten werd een 33-jarige man uit Maartensdijk aangehouden voor het rijden onder invloed. Deze bestuurder weigerde iedere medewerking en kreeg hiervoor een proces-verbaal. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een rijverbod voor de maximale duur van 24 uur.
De andere vier automobilisten hadden allen te veel gedronken waarbij het hoogst gemeten promillage 1.55 bedroeg.

Met mes gestoken

KAMERIK Een 17-jarige inwoner van Woerden werd zaterdagochtend rond vijf uur aangehouden omdat hij na een woordenwisseling een 19-jarige plaatsgenoot met een mes in de rug stak. Tijdens het vissen in de gracht langs de Houtkade kregen de jongens ruzie met elkaar waarna de17-jarige met een mes stak. Het slachtoffer is met inwendig letsel naar het ziekenhuis gebracht. De dader had al snel spijt van zijn daad en meldde zich korte tijd later bij de politie. De jongen is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Het steekwapen werd inbeslaggenomen.

Autobrand

WOERDEN In de Chrysantstraat brandde zondagochtend rond half twee een personenauto volledig uit. De brand is ontstaan aan de voorzijde van de auto. De politie kon nog vaststellen dat het scheerraampje aan de rechtervoorzijde van de auto was ingeslagen. Een technisch sporenonderzoek zal moeten uitwijzen of hier inderdaad sprake is van brandstichting. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden via het algemene nummer 0900-8844.

Deel: ' Politieberichten district Rijn & Venen '
Lees ook