Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-10-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 11.05 uur
Rijden onder invloed

MONTFOORT/WOERDEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in district Rijn & Venen twee personen aangehouden in verband met het rijden onder invloed.

Omstreeks twee uur zag de politie op de Oostdam in Woerden een auto vreemd rijgedrag vertonen en achtervolgde de auto. Op de Voorstraat kwam het voertuig tegen een betonnen paal tot stilstand. De politie controleerde de automobilist, een 35-jarige inwoner van Brody (Polen), en constateerden dat hij had gedronken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat hij een alcoholpromillage van 2,3 in zijn lichaam had. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur en gekeken wordt of zijn Poolse rijbewijs in beslag moet worden genomen.

Op De Bleek in Montfoort controleerde de politie omstreeks kwart voor drie een 29-jarige automobilist op het gebruik van alcohol. De man, een inwoner van Vleuten-De Meern, had te diep in het glaasje gekeken en werd aangehouden. Uit een ademanalyse bleek dat hij 0,95 promille alcohol in zijn lichaam had. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een bekeuring.

Winkeldief aangehouden

WOERDEN Zaterdagmiddag omstreeks kwart voor één voorkwam een medewerker van een winkel aan de Voorstraat dat een 39-jarige inwoner van Gouda de winkel met goederen verliet zonder te betalen.

De medewerker hield de man vast en belde de politie. Die nam de man mee naar het politiebureau en stuurde de man vervolgens met een proces-verbaal naar huis.

Poging tot brandstichting

OUDEWATER Zaterdagochtend hebben onbekenden op de Wijngaardstraat geprobeerd een bestelbus in brand te steken.

Omstreeks kwart voor zes in de ochtend zagen voorbijgangers dat onder een bestelbus een blik lag met een brandende lont. Zij haalden het blik onder het voertuig vandaan en doofden de lont.

De bestelbus heeft geen zichtbare schade opgelopen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Deel: ' Politieberichten district Rijn & Venen '
Lees ook