Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-10-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 10.15 uur
Te veel op

RIJN & VENEN Een 26-jarige automobilist uit Utrecht trok donderdagavond op de Zuilense Ring in Maarssen kort voor middernacht de aandacht doordat hij eerst over de vluchtstrook het verkeer rechts inhaalde en vervolgens reed hij door een rood verkeerslicht. Toen agenten de man staande hadden gehouden roken zij een dranklucht. De man blies op het bureau 0,95 promille. Gezien het niet de eerste keer is dat de man werd aangehouden met te veel alcohol op is proces-verbaal opgemaakt, dat naar justitie is gestuurd. De man kreeg ook twee bonnen voor het rijden over de vluchtstrook (310 gulden) en rijden door rood licht (180 gulden).

Een 50-jarige inwoner van Maarssen had vrijdagmorgen tegen één uur op de Vogelweg in zijn woonplaats zijn auto niet onder controle. Dit trok de aandacht van de politie. Op het bureau blies de man 1,85 promille. De man moest direct zijn rijbewijs inleveren.

De politie hield vrijdagmorgen tussen één en twee uur een alcoholcontrole op de Hollandbaan, Hoge Rijndijk en Molenvlietbaan in Woerden. Ongeveer vijftig bestuurders deden de blaastest. Ondanks dat een opvallend groot percentage bestuurders alcohol had gedronken blies niemand meer dan de wettelijk toegestane hoeveelheid van 0,5 promille.

Woninginbrekers aangehouden

ABCOUDE Na een achtervolging hielden agenten donderdagmiddag rond kwart voor twee op de A2 een 19-jarige inwoonster en een 23-jarige inwoner van Nieuwegein aan. Hierbij werd het dienstwapen getrokken.

Het duo werd door de bewoonster overlopen tijdens een woninginbraak aan de Ds Bleekerhof in Abcoude. Zij gingen er vandoor in een auto. Op de A2 zagen agenten de auto rijden en gingen er achteraan. Het tweetal deed er alles aan om aan hun aanhouding te ontkomen. Toen de politie-auto de auto van het duo had gestopt, probeerde de bestuurder er alsnog vandoor te gaan. Bij de aanhouding werd het dienstwapen getrokken toen de bestuurder in de richting van de agent reed. De man verzette zich tegen zijn aanhouding.

Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.

Deel: ' Politieberichten district Rijn & Venen '
Lees ook