Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-10-2001

Politieberichten district Rijn & Venen
Onenigheid bij taxirit

MAARSSEN Een 38-jarige man uit Maarssen liep vrijdagavond klappen op van een taxichauffeur die hem van Utrecht naar Maarssen bracht. Aan het eind van de rit probeerde de man diverse keren uit de rijdende auto te springen. De taxichauffeur probeerde de man tegen te houden, maar dit mislukte uiteindelijk. De klant rende over de Vogelweg, achtervolgd door de taxichauffeur die hem een paar rake klappen gaf. Tegen de taxichauffeur is proces-verbaal opgemaakt wegens mishandeling.

Auto in de sloot

MONTFOORT - Een 30-jarige man uit IJsselstein raakte vrijdagavond omstreeks kwart voor tien gewond op de M.A. Reinaldaweg. De IJsselsteiner reed vanuit Woerden richting Amersfoort toen hij om onduidelijke reden in de berm belandde. Het gras in de berm was zo glad dat de auto over de kop sloeg en in de nabijgelegen sloot terecht kwam. In de sloot stond gelukkig weinig water, want door de slootkanten konden de portieren niet meer open. De brandweer heeft de man samen met de ambulancedienst uit de auto bevrijd waarna de auto werd weggetakeld.Het letsel dat de man opliep is niet bekend.

Controle tijdens kermis

BREUKELEN Tijdens de kermis in Breukelen was het West-team aanwezig in en rond de Markt. Er was veel jeugd op straat maar er deden zich geen noemenswaardige incodenten voor.
Er werden veertien bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor het rijden zonder helm en het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat. Ook werden enkele automobilisten aangesproken op hun rijgedrag.

Alcoholcontrole

ABCOUDE/WILNIS/WOERDEN/BREUKELEN In genoemde plaatsen werd in de nacht van vrijdag op zaterdag gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer.
Op de Burgemeester des Tombesweg in Abcoude vond de controle plaats tussen elf uur en één uur. Er werden 48 blaastesten uitgevoerd. Een 48-jarige man uit Abcoude had teveel gedronken; hij had een alcoholpromillage van 0,95 promille in zijn bloed. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een boete van 700 gulden. Aan de Veenman in Wilnis werd omstreeks één uur een 30-jarige man uit Woerden aangehouden omdat hij teveel had gedronken (0,65 promille). Met een rijverbod van één uur en een boete van 410 gulden werd de man heengezonden.
Een 25-jarige automobilist kreeg op de Jan Kriegstraat in Woerden een blaastest waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. De Woerdenaar had een alcoholpromillage van 1,10 in zijn bloed. Een rijverbod van vier uur en een boete van 900 gulden was zijn deel. Bij de alcoholcontrole in Breukelen kon een automobilist zijn auto laten staan omdat deze niet verzekerd bleek te zijn en niet voldeed aan de APK-verplichting. De auto werd weggesleept, de man had niet teveel gedronken.

Verdachte aangehouden voor vernielde ruit
MAARSSEN Bij een horecagelegenheid aan het Bisonspoor werd in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks half twee een ruit ingeslagen. Een 40-jarige verdachte uit Maarssen werd hiervoor aangehouden. Omdat niemand de verantwoordelijkheid voor de horecagelegenheid op zich kon nemen, werd de zaak vervroegd gesloten.

Meisje gewond bij opstootje
MIJDRECHT - Bij een opstootje aan de Dorpsstraat raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag rond middernacht een 19-jarige meisje uit Mijdrecht gewond aan haar hoofd. Op straat was een groot aantal jongeren aanwezig en de gemoederen waren verhit. Naar aanleiding van de verklaringen van aanwezige jeugd werd een 20-jarige jongen aangehouden, verdacht van het toebrengen van het letsel aan het meisje.
De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Deel: ' Politieberichten district Rijn & Venen '
Lees ook