Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-10-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.50 uur
Snelkraak

WOERDEN In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 oktober is een snelkraak bij een bedrijf gepleegd.

Rond twee uur werd met een auto de roldeur van een bedrijf aan de Molenvlietbaan geramd. Vervolgens zijn de daders het bedrijf ingelopen en hebben voor meerdere duizenden guldens aan elektrisch gereedschap weggenomen. De verdachten reden daarna weg in dezelfde auto waarmee ze de roldeur geramd hadden. Door politiemensen werd een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen.

Alcoholcontroles

BREUKELEN De politie heeft op maandag 8 oktober op twee plaatsen alcoholcontroles gehouden.

In de avond werd van half acht tot half negen op het Zandpad gecontroleerd. Geen van de 71 bestuurders bleek (teveel) te hebben gedronken.

Bij de oprit van de A2 richting Maarssen werd van kwart voor negen tot half tien in de avond gecontroleerd. Hier bliezen alle 32 bestuurders een `P` (Pass), hetgeen betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Messenslijper

MAARSSEN Op maandag 8 oktober is een vrouw door een messenslijper opgelicht.

Rond één uur in de middag belde een messenslijper bij een woning op het Zebraspoor aan. De bewoonster opende de deur. Zij pakte vier messen, toonde deze aan de man en vroeg wat het zou kosten. De man zei f 7,50 waarop de vrouw hem de vier messen meegaf. Even later kwam de man terug en vroeg nu opeens f 7,50 per stuk. De vrouw pakte een biljet van f 50,- en gaf dat aan de man. Hij zei vervolgens dat zij f 99,- moest betalen. Zij zei dat de man een oplichter was, waarna de man met medeneming van de f 50,- wegliep.

Problemen met vrachtauto`s

OUDEWATER Op maandag 8 oktober reed één vrachtauto zich vast en kantelde een andere vrachtwagen van het talud af.

Rond half tien in de ochtend draaide een 23-jarige Belgische vrachtwagenchauffeur uit Beerse met zijn trekker met aanhangwagen vanaf de Engherzandweg de Zuid Linschoterzandweg op. Daarbij raakte hij met de linkerwielen in de berm en liep de combinatie vast. Hierdoor werd de hele Zuid Linschoterzandweg geblokkeerd. De politie sloot daarop de toegang vanaf de M.A. Reinaldaweg en vanaf de richting van Oudewater af. De combinatie werd door een takelbedrijf uit de berm getrokken. De weg is bijna één uur geblokkeerd geweest.

Rond kwart over tien in de ochtend week een 49-jarige vrachtwagenchauffeur uit Woerden op de Zuid Linschoterzandweg voor een tegemoetkomende fietser uit. Hij stuurde echter te ver naar rechts. De met klei beladen vrachtwagen zakte weg en door het steile talud kantelde de vrachtwagen en kwam op zijn kop onder aan het talud tot stilstand. De chauffeur kon ongedeerd uit de vrachtwagen klimmen. De fietser bleek te zijn doorgereden. Daar er diverse motorvloeistoffen uit de vrachtwagen lekten, werd de komst van de brandweer verzocht. Teneinde het voertuig te bergen, werd een takelbedrijf ingeschakeld.

Deel: ' Politieberichten district Rijn & Venen '
Lees ook