Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-09-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.50 uur
Vrouw herkent eigen GSM-deuntje

ABCOUDE Op donderdag 20 september is ingebroken in een woning aan het Ds. Bleekerhof.

Rond acht uur in de avond verliet een 58-jarige vrouw uit Abcoude haar woning aan het Ds. Bleekerhof. Toen zij rond kwart voor tien weer bij haar woning terug kwam, zag zij twee onbekende mannen nabij haar woning lopen. Op dat moment hoorde zij een GSM overgaan en herkende het deuntje als zijnde het deuntje dat zij op haar telefoon had ingesteld. De telefoon bleek echter in het bezit van één van de mannen te zijn, die meteen hard wegrenden in de richting van de Molenwetering en vervolgens rechtsaf De Weert op.

Bij haar woning zag zij dat aan de achterzijde een raam was opengebroken. Uit haar woning waren sieraden en inderdaad haar GSM weggenomen.

Automobilist raakt onder invloed van de weg

WAVERVEEN Op donderdag 20 september is een automobilist met zijn auto van de weg geraakt.

Even na vijf uur in de ochtend kreeg de politie de melding dat een auto op de Veldweg in de sloot was beland. Ter plaatse bleek dat een automobilist met zijn auto van de weg was geraakt en in de berm vast was komen te zitten, hij was niet in de sloot terecht gekomen. Bij de blaastest bleek de bestuurder, een 29-jarige man uit Moordrecht, teveel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 475 ug/l (1,20 promille), meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur. De auto is uit de berm getakeld.

Verkeerscontrole

WOERDEN / KAMERIK / MONTFOORT De politie heeft op donderdag 20 september op meerdere plaatsen verkeerscontroles uitgevoerd.

De controles vonden in de ochtend tussen acht en twaalf uur plaats bij de af- en toerit van de A12 in Woerden, de Van Teijlingenweg in Kamerik en de Provincialeweg in Montfoort. 26 Bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, 6 voor te snel rijden, 2 voor het inhalen over een doorgetrokken streep en 1 voor een onjuist aangesloten aanhanger.

Onder invloed rijdende automobilisten aangehouden

WOERDEN De politie heeft in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 september enkele automobilisten voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond half twee in de nacht werd een 34-jarige automobilist uit Woerden op de Golf van Biskaje in Woerden aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 545 ug/l (1,35 promille), meer dan 2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Hij kreeg een boete van f 900,- en een rijverbod van vijf uur.

Rond kwart over twee werd een eveneens 34-jarige automobilist uit Woerden aangehouden op de Parklaan in Woerden. De man blies bij de ademanalyse 620 ug/l (1,55 promille), ruim drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Eveneens rond kwart over twee werd op de Ir. Enschedeweg in Wilnis een 58-jarige automobilist uit Zevenhoven voor het rijden onder invloed aangehouden. Deze bestuurder blies bij de ademanalyse 715 ug/l (1,75 promille), 3,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politieberichten district Rijn & Venen '
Lees ook