Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-09-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 10.20 uur
Gewond door val met fiets

MAARSSEN Een 12-jarig meisje uit Maarssen is woensdagmiddag omstreeks half vier gewond geraakt bij een val met haar fiets. Zij liep gekneusde ribben, een gebroken kaak en een hersenschudding op. Zij werd per ambulance vervoerd naar het UMC.

Toedracht: het 12-jarig meisje fietste naast een ander 12-jarig meisje eveneens uit Maarssen over de fly-over Antilopespoor/Duivenkamp. Zij waren met elkaar in gesprek en werden gepasseerd door een vrouw op een zwarte damesfiets met voorop in een kinderzitje een meisje en achterop een jongetje. Bij het passeren werd het niet gewond geraakte meisje aangetikt. Hierdoor viel zij tegen het slachtoffer die daardoor ten val kwam.

De politie wil graag in contact komen met deze vrouw op een zwarte damesfiets. De vrouw was na het incident doorgefietst. Zij wordt verzocht te bellen met het bureau Maarssen, telefoon 0900 8844.

Winkeldief aangehouden

MAARSSEN Een 38-jarige man uit Utrecht is woensdagmorgen rond tien uur aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had uit een winkel twee hengels gestolen in het winkelcentrum Bisonspoor.

Een winkelier zette de achtervolging en volgde de man naar het station. Daar kreeg hij hulp van een conducteur van de N.S..

De man bleek in het bezit te zijn van goederen afkomstig uit nog twee andere winkels. De man bekende ook deze goederen gestolen te hebben. Na afwerking van deze zaak werd de man opnieuw aangehouden. Hij bleek nog tien weken gevangenisstraf uit te moeten zitten.

Winkeldieven aangehouden

MAARSSEN Twee mannen van 35 en 36 jaar respectievelijk afkomstig uit Zeist en Utrecht zijn woensdagmiddag betrapt op winkeldiefstal.

De twee hadden diverse goederen uit verschillende winkels in Bisonspoor gestolen. Het signalement van de mannen was doorgegeven en na een zoektocht door de politie werden de twee aangetroffen op het station en vervolgens aangehouden.

Na afronding van het onderzoek werden aan de twee mannen een dagvaarding uitgereikt en weer in vrijheid gesteld. De goederen zijn inmiddels teruggegeven.

Man aangehouden na aantreffen gestolen scooter

WOERDEN Een 23-jarige man uit Woerden is woensdagavond rond negen uur aangehouden op verdenking van diefstal / heling van een bromscooter.

Na een tip van een aspirant-koper die reageerde op een advertentie waarin een bromfiets te koop werd aangeboden, stelde de politie een onderzoek in.

De gegevens van de te koop aangeboden bromfiets bleken wel te kloppen, maar een andere bromfiets stond wel als gestolen gesignaleerd en werd inbeslaggenomen. Daarnaast werden vijf motorblokken en drie frames meegenomen voor nader onderzoek omdat er gerommeld was met de motor- en framenummers.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politieberichten district Rijn & Venen '
Lees ook