Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-09-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.20 uur
Zware aanrijding

KAMERIK Op dinsdag 18 september heeft een zware aanrijding plaatsgevonden.

Rond vijf uur in de middag reed een 71-jarige automobilist uit Katwijk over de Van Teylingenweg, komende uit de richting van Kamerik. Op de kruising met de Lange Meentweg verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 33-jarige automobilist uit Maarssen. Om een aanrijding te voorkomen, week de Maarssenaar uit, raakte de stoeprand en botste vervolgens op een ANWB-verkeerspaal. Daar dit met een snelheid van 70 tot 80 km/u gebeurde, is de man voor controle per ambulance naar het UMC gebracht. Hij mocht na controle naar huis. Zijn auto raakte zwaar beschadigd. De auto van de 71-jarige liep geen schade op.

Bromfietscontrole

MAARSSEN Op dinsdag 18 september heeft de politie een bromfietscontrole gehouden.

De controle vond in de ochtend tussen zeven uur en half negen op de Bloemstede ter hoogte van het tunneltje plaats. Drie bromfietsers werden bekeurd voor een te hoge constructiesnelheid (opgevoerd), één voor een lekke uitlaat, één voor het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat en één voor het niet hebben van een bromfietscertificaat.

Veel te snel over de A2

VINKEVEEN In de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 september reed een automobilist met hoge snelheid over de rijksweg A2.

Even na half één in de nacht reden politiemensen over de A2, komende uit de richting van Amsterdam en gaande in de richting van Utrecht. Ter hoogte van Vinkeveen werden zij door een snel rijdende automobilist ingehaald. Zij volgden de auto en constateerden dat deze met een snelheid van 180 km/u en harder reed. Aldaar geldt een maximum snelheid van 120 km/u. Ook Tussen Maarssen en De Meern hield de bestuurder een snelheid van 180+ km/u aan, terwijl daar een maximum snelheid van 100 km/u geldt. Ter hoogte van afslag De Meern konden de politiemensen de bestuurder een stopteken geven.

Tegen de man, 30 jaar oud en afkomstig uit Gouda, is proces-verbaal opgemaakt en vanwege de grote snelheidsovertreding werd tevens zijn rijbewijs ingevorderd.

Deel: ' Politieberichten district Rijn & Venen '
Lees ook