Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-09-2001 Politieberichten district Sittard 2e editie (H.P. 15.45 uur) Woensdag 5 september 2001

Sittard, woninginbraak:
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Sint Paulusstraat in Sittard. Vermoedelijk door via de brievenbus te hengelen kon de inbreker de woning binnendringen. De inbraak werd s morgensvroeg ontdekt nadat een bewoner de voordeur geopend aantrof. De benedenverdieping bleek geheel doorzocht te zijn. Weggenomen werden een fototoestel, een gsm, diverse cd-roms, enkele juwelen, leren jassen en een beurs met daarin ongeveer fl. 200,-. Uit een berging werden twee fietsen weggenomen. Omdat de inbreker de voordeur liet openstaan liep de hond des huizes weg. Van de inbraak is door de bewoner aangifte gedaan.

Sittard, hennepkwekerij aangetroffen:
In een woning aan de Albrecht Rodenbachstraat te Sittard heeft de politie vanmorgen een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij is geheel ontmanteld en de planten zijn na overleg met Justitie in beslaggenomen.
Bij het instellen van een onderzoek in de betreffende woning trof de politie op een van de slaapkamers een hennepkwekerij aan bestaande uit 167 hennepplanten. De hennepplanten werden beschenen door 7 assimilatielampen. Verder trof de politie zeven transformatoren, een koolstoffilter, een afzuiginstallatie, drie tijdsschakelaars en een ventilator aan. Na monsterneming van de planten is de gehele kwekerij ontmanteld. Tegen de 65 jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. Medewerkers van Essent stellen nog een onderzoek in naar de mogelijkheid dat er met de elektriciteitsmeter geknoeid werd.

Stein; overval
Vanmiddag omstreeks 13.15 uur vond een overval plaats op een winkel aan de Hoogenweg in Stein. Een met een sjaal gemaskerde en met een bijl gewapende man kwam de winkel binnengelopen. Hij eiste onder bedreiging met het bijl geld van de beheerster van de winkel waarbij hij haar naar achteren in de winkel duwde. De overvaller maakte het slachtoffer geld afhandig en liep met de buit de winkel uit. Er is niemand gewond geraakt. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Die kunnen met de politie in Stein contact opnemen via telefoon 0900 8844.

Deel: ' Politieberichten district Sittard 2e editie '
Lees ook