Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-09-2001 Politieberichten district Sittard. (H.P. 14.08 uur) Vrijdag 7 september 2001

Born, agressief verkeersgedrag beboet:
Tegen een 38 jarige automobilist uit Doesburg heeft de politie donderdagmiddag 6 september 2001 proces-verbaal opgemaakt wegens mishandeling van een medeweggebruiker.
Een 49 jarige vrachtwagenchauffeur uit Ugchelen reed donderdagmiddag omstreeks 13.45 uur over de autosnelweg A-2 richting Eindhoven ter hoogte van Born. Een onbekend gebleven bestuurder van een personenauto met aanhanger wilde vanaf de invoegstrook de rijbaan van de autosnelweg oprijden maar kon vanwege de drukte niet invoegen en moest over de invoegstrook blijven rijden terwijl de invoegstrook bijna ophield. De vrachtwagenchauffeur schatte de situatie in en maakte door naar de linkerrijbaan te gaan rijden ruimte voor de invoegende automobilist. Een achterop komende personenauto ergerde zich daarop aan het verkeersgedrag van de vrachtwagenchauffeur mogelijk omdat hij moest afremmen. Nadat de vrachtwagenchauffeur weer rechts was gaan rijden werd hij ingehaald door de automobilist en ging kort voor de vrachtauto rijden. Eenaantal keren remde deze daarna zijn auto af. Op het tankstation te Susteren sprak de vrachtwagenchauffeur de automobilist aan op zijn verkeersgedrag. De automobilist sloeg daarop de vrachtautochauffeur in zijn gezicht. De vrachtwagenchauffeur waarschuwde daarop de politie en deed aangifte van de mishandeling. De agressieve automobilist werd daarop door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Na overleg met de Officier van Justitie werd tegen de automobilist proces-verbaal opgemaakt. In het kader van snelrecht werd aan de automobilist een schikkingsvoorstel gedaan van fl. 375,-. De boete werd aan het politiebureau door hem meteen betaald.

Urmond, drie motoren gestolen:
Donderdag 6 september 2001 zijn op de parkeerplaats van een hotel aan de Mauritslaan te Urmond drie motoren gestolen. De motordieven zijn onbekend gebleven.
Vier motorrijders bezochten donderdag kort voor het middaguur het hotel en parkeerden hun motoren naast elkaar op de parkeerplaats. De motoren werden op meerdere manieren dubbel afgesloten. Zij waren op weg voor een lang weekeinde richting Duitsland. Na een korte tijd kwam een van de motorrijders naar buiten om een telefoontje te plegen en zag dat op de plaats waar de motoren geparkeerd hadden gestaan nog slechts een geparkeerd stond. De diefstal moet snel plaatsgevonden hebben omdat de motorrijders tijdens hun verblijf in het hotel met enige regelmaat buiten gingen kijken om de motoren en de bagage te controleren. De benadeelden uit Amsterdam, Berg Ambacht en Eemnes hebben van de diefstal aangifte gedaan. Het drietal heeft na de diefstal hun terugreis via de NS moeten doen. De motoren die gestolen werden betreffen twee Harley Davidsons en een Honda.

Deel: ' Politieberichten district Sittard. (H.P. 14.08 uur) '
Lees ook