Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-08-2001 Politieberichten district Sittard. (H.P. 14.25 uur) Zondag 19 augustus 2001

Sittard, straatroof:
Een 26 jarige inwoner van Geleen is zondagmorgen 19 augustus 2001 door drie onbekend gebleven mannen beroofd van fl. 200,- Het slachtoffer liep zondagmorgen omstreeks 03.30 uur over de Dr. Ariensstraat te Geleen waar hij werd aangesproken door drie mannen. De mannen waren alle drie voorzien van bivakmutsen en vroegen om geld. Om hun vraag kracht bij te zetten kreeg het slachtoffer een vuurwapen tegen zijn borst gedrukt. Onder dwang van het vuurwapen haalde het slachtoffer twee briefjes van fl. 100,- uit zijn broekzak en overhandigde dat aan zijn belagers.
Deze renden daarna weg in de richting van het spoor. Het slachtoffer sprak kort daarna een politiepatrouille aan welke een onderzoek in de omgeving instelde. Het drietal werd niet meer achterhaald. Het slachtoffer heeft van de straatroof aangifte gedaan.

Sittard, inbraken:
In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de van Pallantstraat te Sittard. De inbreker wist zich de toegang tot de woning te verschaffen door een bovenlicht open te breken en vervolgens een raam te openen. De woning werd grotendeels doorzocht waarbij een dvd-speler, een videorecorder, een synthesizer en diverse cds en videobanden werden weggenomen. Het slachtoffer heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

In een bedrijf gevestigd aan de Mauritslaan te Geleen heeft vermoedelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag een inbraak plaatsgevonden. Door over een aantal platte dalen te klimmen kwam de inbreker terecht op een dakterras waar hij door een gat te boren in een kozijn een raam wist te openen. In het kantoor werden een aantal computers weggenomen. Het juiste aantal staat nog niet vast. Namens het bedrijf is aangifte van de diefstal gedaan.

Sittard, straatroof:
Een 53 jarige inwoner van Sittard is zaterdagmorgen 18 augustus 2001 op de Eisenhouwerstraat te Sittard beroofd van een geldbedrag van fl. 800,-.
Het slachtoffer was daar omstreeks 03.00 uur uit zijn auto gestapt en meteen na het uitstappen werd hij door een onbekende man met een mes bedreigd. De man eiste de beurs van het slachtoffer op. De onbekende man ging daarbij vrij agressief te werk waarbij hij het slachtoffer stevig vast greep. Het slachtoffer gaf daarop zijn beurs af Na het in bezit krijgen van de beurs ging de straatrover er meteen vandoor. De gewaarschuwde politie stelde daarop nog een onderzoek in de omgeving in. Een dader werd echter niet meer achterhaald. Van de straatroof is aangifte gedaan. Het slachtoffer mist zijn beurs met daarin een geldbedrag van fl. 800,- en enkele bankpasjes. De politie stelt een onderzoek in.

Sittard, bromfietsdief aangehouden:
Een 21 jarige inwoner van Sittard is zaterdagavond 18 augustus 2001 door de politie aangehouden nadat bleek dat de bromfiets waarop hij reed van diefstal afkomstig was.
De bemanning van een politie-auto zag zaterdagavond omstreeks 20.45 uur een bromfiets over de Veeweg te Sittard rijden. Omdat de bestuurder geen helm droeg wilden de politieagenten de bestuurder controleren maar deze gaf gas en wilde ertussen uit knijpen. Hij werd daarop klem gereden maar de bestuurder zette het daarna op een lopen. Na een korte achtervolging kon hij toch in zijn kraag gegrepen worden. Hij werd daarna ingesloten aan het politiebureau waar hij de diefstal van de bromfiets bekende. Deze bromfiets had hij gestolen vanaf een camping tussen Maasbracht en Echt omdat hij bij gebrek aan vervoer niet wist hoe hij thuis moest komen. Naar de eigenaar van de bromfiets wordt nog een onderzoek ingesteld.

Deel: ' Politieberichten district Sittard. (H.P. 14.25 uur) '
Lees ook