Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-08-2001 Politieberichten district Sittard (H.P. 14.15 uur) Donderdag 30 augustus 2001

Geleen, snelheidscontrole:
Op woensdag 29 augustus 2001 heeft tussen 19.00 en 21.00 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Rijksweg Noord te Geleen. De radarauto controleerde de snelheid van 1190 langsrijdende motorvoertuigen waarvan 151 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. Van de 151 overtreders werden er 58 meteen staande gehouden. Deze bestuurders kregen het proces-verbaal meteen uitgereikt. De andere snelheidsovertreders krijgen het proces-verbaal per post thuis gestuurd. De hoogst gereden snelheid bedroeg 96 km per uur.

Sittard, woninginbraken:
Woensdagmiddag 29 augustus 2001 heeft een diefstal plaatsgevonden uit een woning gelegen aan de Reinoud-flat in Sittard. De dief heeft mogelijk gebruik gemaakt van een raam dat gedeeltelijk geopend was. Nadat hij het raam verder openmaakte klom hij de woning binnen. De woning werd gedeeltelijk doorzocht waarbij een aantal gouden juwelen werden ontvreemd. Het slachtoffer heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Obbicht, woninginbraak:
Woensdagmiddag 29 augustus heeft in een woning aan de Koestraat te Obbicht een inbraak plaatsgevonden. Een getuige zag een ongeveer 25 jarige man bezig met het verbreken van een deur van de achter de woning gelegen garage. Bij het verschijnen van de getuige nam de onbekende man ijlings de benen en vluchtte weg door een achter de woning gelegen veld. Bij onderzoek bleek dat in de woning een inbraak had plaatsgevonden. De terrasdeuren bleken geforceerd te zijn. De woning was geheel doorzocht en er bleek alleen de sleutel van een garage weggenomen te zijn. Met deze sleutel bleek de garage geopend te zijn. Een inbraak in een tweede garage mislukte omdat de getuige ter plaats verscheen. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Beek, insluiping in woning:
Op woensdagmorgen 29 augustus 2001 heeft in een woning gelegen aan de Kloosterberg in Amstenrade een insluiping plaatsgevonden. Ten tijde dat de bewoonster elders in de woning bezig was zag een onbekende kans de woning binnen te sluipen omdat een tuindeur openstond. Een op de tafel liggende beurs werd daarbij weggenomen. In de beurs was een geldbedrag van ruim fl. 300,- in diverse valuta aanwezig, alsmede een rijbewijs en enkele pasjes. Het slachtoffer heeft van de insluiping aangifte gedaan.

Sittard, inbreker aangehouden:
Een 31 jarige man woonachtig te Tilburg is donderdagmorgen 30 augustus 2001 door de politie aangehouden na het plegen van een bedrijfsinbraak.
Een getuige zag vanmorgen omstreeks 05.15 uur dat een man een zak uit een boven een aan de Steenweg te Sittard gelegen winkel in sportartikelen naar beneden gooide. Hij waarschuwde daarop meteen de politie. De politie trof de man in een portiek van de bedoelde winkel nog aan. Hij was een tas aan het doorzoeken. Bij onderzoek is gebleken dat de man een ruit boven de toegangsdeur van de winkel vernield had en zich bij het naar binnen klimmen in een hand gesneden had. Hij liet daarbij diverse bloedsporen achter. Hij had in een ruimte boven de winkel kledingstukken ontvreemd en deze uit het raam omlaag gegooid om deze daarna te kunnen meenemen. De man werd door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De politie stelt een verder onderzoek in.

Deel: ' Politieberichten district Sittard (Limburg-Zuid) '
Lees ook