Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-08-2001

Politieberichten district Sittard (RKey; 16.00 u) Zaterdag, 18 augustus 2001

District Sittard

Sittard; zwartrijders aangehouden
NS-personeel betrapte afgelopen vrijdagavond in de trein en drietal zwartrijders / drie personen die geen treinkaartjes hadden. De politie werd gewaarschuwd en die heeft de drie verdachten, twee mannen (27 / 31) uit Weert en een 28-jarige man uit Carlisle op het NS-station in Sittard uit de trein gehaald en aangehouden. Een bleek een beetje verdovende middelen (ongeveer anderhalve gram wiet) bij zich te hebben, hetgeen inbeslaggenomen werd. De drie verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en werden alledrie terzake het zwartrijden geverbaliseerd. Een van hen werd daarna overigens nog eens opnieuw aangehouden en geverbaliseerd toen hij, nadat hij aanvankelijk was heengezonden in de hal van het politiebureau in het openbaar stond te urineren.

Sittard; gesignaleerd
De politie trof afgelopen vrijdagmiddag op een perceel aan de Brugstraat in Sittard een 46-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aan die bij nadere controle gesignaleerd stond voor gevangenisstraffen van totaal 201 dagen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten, dit in afwachting van het ondergaan van de gevangenisstraffen.

Geleen; onder invloed
Afgelopen vrijdagavond omstreeks 18.30 uur vond op de Geraniumstraat in Geleen een aanrijding plaats waarbij een 47-jarige automobilist uit Geleen met zijn auto tegen een 77-jarige vrouw (eveneens uit Geleen) botste. Die stak juist de weg over en liep bij de aanrijding alleen wat schaafwonden op (hoefde niet naar ziekenhuis). Bleek dat de Geleense man onder invloed achter het stuur van zijn auto had gezeten. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Geleense verdachte en vorderde het rijbewijs van hem in.
De politie heeft vrijdagavond een 56-jarige bestuurder van een bromfiets uit Sittard bekeurd met een boete van fl. 160,-. Bij controle die avond op de Mauritsweg in Geleen bleek die onder invloed zijn bromfiets te besturen. Ademanalyse wees uit dat hij 0,7 promille alcohol in zijn bloed had.

Beek; vlaggendieven
Afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht omstreeks 02.30 uur kreeg de politie een melding dat men bij een winkelpand op de Markt in Beek bezig was de vlaggen te stelen. Bleek dat er inderdaad vlaggen waren gestolen waarbij de metalen overkapping waarop de vlaggen stonden, was vernield. Bij onderzoek in de omgeving (op de van Sonsbeecklaan) trof de politie in de struiken een 16-jarige jongen uit Beek aan die enkele vlaggen, ook van een ander pand aan dezelfde Markt, bij zich had en zich daar vermoedelijk trachtte te verstoppen. De vlaggen werden inbeslaggenomen en de jongeman werd aangehouden. Later vannacht werd ook nog een andere 16-jarige jongeman uit Beek aangehouden die de politie verdenkt van betrokkenheid bij de vlaggendiefstallen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Deel: ' Politieberichten district Sittard (RKey; 16.00 u) '
Lees ook