Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-09-2001 Politieberichten district Sittard (RKey; 16 .00 u) Zaterdag, 8 september 2001

District Sittard

Sittard; belediging politie-agenten
De politie die afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht op de Markt in Sittard een 20-jarige Sittardenaar wegens baldadigheid had bekeurd (trapte zonder enige aanleiding tegen een aldaar gestalde fiets die daardoor omviel), heeft de Sittardenaar na de bekeuring aangehouden. Na de bekeuring liep hij namelijk samen met enkele vrienden weg waarbij hij vervolgens beledigingen uitte in de richting van de agenten. Die brachten de daarop aangehouden verdachte naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Een van zijn vrienden die vervolgens bij het politiebureau verhaal ging halen weigerde zich na herhaalde sommatie daartoe niet te verwijderen / weg te gaan. Daarop heeft de politie ook deze verdachte, een 19-jarige jongeman, eveneens uit Sittard aangehouden wegens het niet voldoen aan een door de politie gegeven bevel/vordering. De politie maakt proces-verbaal op tegen beide verdachten.

Sittard; aangehouden
Afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht kreeg de politie van getuigen een melding van een inbraak in een kantoorpand aan de Parklaan in Sittard. Bleek dat een ruit van het kantoorpand was vernield. De politie die snel terplaatse ging heeft op de Parklaan een 27-jarige Sittardenaar aangehouden die bij nader onderzoek affiches bij zich had die afkomstig waren van het betreffende kantoorpand. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Stein; spoor van graffiti
Vanmorgenvroeg kreeg de politie meldingen van allerlei bekladdingen van muren en ramen van woningen en panden, van rolluiken en op geparkeerde autos in Stein. De graffiti bestond uit allerlei tekens, en/of woorden en teksten. Zo ontdekte de politie die vanmorgen, zaterdagmorgenvroeg omstreeks 07.00 uur terplaatse ging allerlei graffiti op de Mautitsweg, Smeetsstraat, Sanderboutlaan, Hubensstraat, Zwartdriesstraat, Breinderweg en Langhaagweg in Stein en kwamen in de loop van vanmorgen de eerste aangiftes binnen van deze zinloze bekladdingen. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar mensen die afgelopen vrijdag op zaterdagnacht mogelijk iets verdachts hebben gezien of gehoord. Die kunnen met de politie in Stein contact opnemen via telefoonnummer 0900 - 8844

Amstenrade; fiks aantal bekeuringen
De politie heeft afgelopen vrijdagavond/zaterdagnacht bij toezichtscontroles op de Hoofdstraat (en omgeving ) in Amstenrade totaal 29 personen bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van ondermeer het (doelloos) hangen/zich bevinden in portieken bij panden aldaar, het in het openbaar urineren (wildplassen), het op de openbare weg nuttigen van (alcoholische) drank tot het niet dragen van een helm door bromfietsbestuurders.

Deel: ' Politieberichten district Sittard (RKey; 16 .00 u) '
Lees ook