Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-07-2001 Politieberichten district Sittard (H.P. 14.00 uur) Donderdag 12 juli 2001

Sittard, straatroof:
Woensdag 11 juli 2001 is een 16 jarige jongen woonachtig te Sittard op de Rijksweg Noord te Sittard beroofd van zijn mountainbike. Het jongeman had een winkel bezocht aan de Rijksweg Noord waar hij zijn mountainbike had gestald. Toen hij het slot van zijn fiets wilde open maken werd hij aangesproken door een ongeveer 17 jarige jongen die hem dwingend vroeg zijn fiets af te geven waarop het slachtoffer hem antwoordde zij fiets niet af te geven. Meteen daarop sloeg de onbekende jongen het slachtoffer hard met zijn vuist in zijn gezicht. De onbekende jongen knipte meteen hierna het slot van de fiets kapot met een tang en ging er op de fiets van het slachtoffer vandoor. Het slachtoffer probeerde de diefstal nog te voorkomen maar dit lukte niet. Het slachtoffer heeft kort daarna bij de politie aangifte van de straatroof gedaan.

Sittard, winkeldief aangehouden:
Een 66 jarige inwoner van Cuttecoven is woensdag 11 juli 2001 door de politie aangehouden na het plegen van een winkeldiefstal. Personeel van een aan de Brugstraat te Sittard gevestigde winkel zag woensdagmorgen een man enkele goederen in zijn kleding stoppen en vervolgens naar de kassa toelopen. Daar betaalde hij enkele andere goederen maar vergat daarbij de in zijn kleding verstopte toiletverfrisser en een wc-blokje met een waarde van slechts fl. 4,- af te rekenen. Hij werd daarop door het winkelpersoneel ter verantwoordding geroepen. De man gaf de gepleegde winkeldiefstal toe. De gewaarschuwde politie trof in de kleding van de winkeldief enkele etenswaren aan die uit een andere aan de Brugstraat gevestigde winkel afkomstig waren. Kassabonnetjes kon hij niet overleggen. In eerste instantie ontkende de man dat de aangetroffen etenswaren van diefstal afkomstig waren, maar na een kort onderzoek gaf de man toch toe de diefstal gepleegd te hebben. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van fl. 250,-. De gestolen spullen zijn terug naar de rechtmatige eigenaar. De winkeldief heeft van beide winkels een winkelverbod opgelegd gekregen.

Deel: ' Politieberichten district Sittard Straatroof '
Lees ook