Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-08-2001 Politieberichten district Sittard (H.P. 15.25 uur) Dinsdag 21 augustus 2001

Geleen, brandstichting:
In een woning gelegen aan de Merwedestraat te Geleen heeft maandagavond 20 augustus 2001 een brandstichting plaatsgevonden. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor terwijl de schade gelukkig beperkt bleef.
De bewoonster hoorde maandagavond omstreeks 22.30 uur de hond in de gang blaffen waarop zij een kijkje in de gang nam. Tot grote schrik zag de vrouw dat iemand een brandend stuk papier door de brievenbus de woning had binnengeduwd. Het gordijn en de deurmat raakten in brand waardoor de gang rondom de deur zwart geblakerd werd hetgeen gepaard ging met een behoorlijke rookontwikkeling. Zij bluste zelf de brand met behulp van de tuinslang. Hierdoor bleef de schade ook beperkt. Wie verantwoordelijk kan zijn geweest voor de brandstichting is geheel onbekend.

Sittard, woninginbraak:
Mogelijk in het voorbije weekeinde heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Dr. Nolenslaan in Sittard. De bewoners verlieten voor het weekeinde hun woning en keerden maandagavond 20 augustus terug. Bij hun thuiskomst ontdekten zij dat de voordeur van hun woning was geforceerd. De woning werd geheel doorzocht en er werd een behoorlijke ravage aangericht. De inhoud van kasten en laden werd geheel over de vloer gegooid. Ontvreemd werden enkele horloges, juwelen en een nog onbekend geldbedrag. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Geleen, licht gewond bij verkeersongeval:
Een 57 jarige voetganger woonachtig te Geleen is maandagavond op de Peschstraat in Geleen gewond geraakt bij een aanrijding met een bromfiets.
De voetganger wilde de Peschstraat te Geleen oversteken en deed dit ook. Toen hij aan het oversteken was bedacht hij zich omdat een personenauto naderde en liep daarop terug. Een 17 jarige bromfietser reed op dat moment achter de overtekende voetganger langs en werd plotseling geconfronteerd met de teruglopende voetganger die hij niet meer kon ontwijken. Een aanrijding was het gevolg waarbij beide partijen ten val kwamen. De voetganger liep daarbij een sleutelbeenbreuk op, de bromfietser liep geen letsel op. Het slachtoffer werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar medische hulp werd verleend. Na behandeling kon hij huiswaarts.

Sittard, boete voor winkeldief:
Een 37 jarige inwoner van Sittard is maandagmiddag 20 augustus 2001 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. Hij kreeg een geldboete opgelegd van fl. 250,-.
De inwoner van Sittard dacht maandagmiddag ongezien materialen uit een aan de Dr. Nolenslaan gevestigd bouwbedrijf mee te nemen. Winkelpersoneel had de diefstal echter zien plaatsvinden en riep de winkeldief die de materialen niet betaalde aan de uitgang ter verantwoording. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. In het kader van snelrecht werd hem een transactievoorstel gedaan van fl. 250,- . De ontvreemde materialen zijn inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Na verhoor kon de inwoner van Sittard huiswaarts.

Deel: ' Politieberichten district Sittard '
Lees ook