Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-08-2001 Politieberichten district Sittard (RKey; 16.15 u) Dinsdag, 21 augustus 2001

District Sittard

Geleen; snelheidscontroles
De politie heeft vandaag / dinsdag radarsnelheidscontroles gehouden op de Augustinusstraat, Oranjelaan en op de Beekstraat in Geleen. Totaal werden 2.011 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben op deze drie locaties totaal 336 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km p/u.

Beek; hennepkwekerij
Bij controle vanmiddag in een woning aan de Raadhuisstraat in Beek trof de politie op zolder een hennepkwekerij met totaal bijna 130 henneplanten aan. Die werden samen met totaal 12 assimilatielampen (groeilampen), 12 transformatoren, 4 ventilatoren en afzuiginstallaties inbeslaggenomen. Omdat werd vermoed dat met de electriciteitsmeter was geknoeid, werd Essent ingeschakeld. De beide bewoners (man en vrouw) werden aangehouden en de politie maakt proces-verbaal tegen hen op. In het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie kregen de verdachten een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen en wordt een betaling geeist van fl. 12.000,- in het kader van ontneming wederrechtelijk verkregen voordeel (uit eerdere oogst).

Deel: ' Politieberichten district Sittard '
Lees ook