Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-08-2001 Politieberichten district Sittard (RKey; 14.00 u) Woensdag, 8 augustus 2001

District Sittard

Sittard; aangehouden
De politie heeft afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht bij een benzinetankstation aan de Leyenbroekerweg in Sittard een 30-jarige Sittardenaar aangehouden die er bezig was een band van zijn auto te verwisselen. De politie verdenkt de Sittardenaar ervan vannacht omstreeks 02.00 uur ter hoogte van de kruising
Leyenbroekerweg/Kapellerweg met zijn auto tegen enkele (vluchtheuvel-) verkeerspaaltjes te zijn gebotst en vervolgens te zijn doorgereden. De aan de voorzijde beschadigde auto van de Sittardenaar werd voor nader onderzoek afgesleept. De politie die aanwijzingen kreeg dat de verdachte mogelijk onder invloed was, vorderde medewerking aan een onderzoek ter vaststelling van het precieze alcoholgehalte in zijn bloed. De verdachte weigerde echter medewerking. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte. Hij werd ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Geleen; over de kop
Afgelopen dinsdagnamiddag omstreeks 18.45 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de autosnelweg A-2 (oostbaan) in Geleen. Bleek dat door nog onbekende oorzaak de bestuurder van een bestelauto, rijdende vanaf de A-76 in de richting van de A-2, door nog onbekende oorzaak in een bocht de macht over het stuur was kwijtgeraakt. Daarbij was het voertuig meerdere malen over de kop geslagen en in de berm beland. De beide inzittenden van het bestelbusje, een 54-jarige man uit Einighausen en een 36-jarige man uit Roermond raakten bij de aanrijding gewond en werden per ambulance overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Stein; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Heidekampweg in Stein van een 26-jarige bestuurster van een auto uit Roosteren, bleek dat de vrouw onder invloed achter het stuur van haar auto zat. Ademanalyse wees uit dat zij ruim tweemaal zoveel alcohol in haar bloed had (ruim 1 promille) dan maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

Deel: ' Politieberichten district Sittard '
Lees ook