Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-08-2001 Politieberichten district Sittard (HP; 14.45 u) Woensdag, 22 augustus 2001

District Sittard

Geleen: brandstichting:
Woensdagmorgen kort na middernacht is een gedeelte van een coniferenhaag in vlammen opgegaan. Aangezien het al de tweede keer was deze week dat dezelfde haag vlam vatte wordt een brandstichting niet uitgesloten.
Een achterbuurman van de aan de Hovenweide gelegen woning ontdekte woensdagmorgen omstreeks 00.10 uur dat de coniferenhaag van zijn achterbuurman vlam had gevat. De gewaarschuwde brandweer bluste de fel brandende coniferenhaag maar kon niet voorkomen dat er 15 coniferen in vlammen opgingen. Eerder deze week gingen van dezelfde haag ook al enkele coniferen in vlammen op. De politie vermoedt dat er sprake is van een brandstichting. De politie stelt een onderzoek in.

Roosteren, motorrijder gevallen:
Een 31 jarige inwoner van Echt is dinsdagavond 21 augustus 2001 bij een inhaalmanoeuvre op de Ruitersbaan in Echt ten val gekomen. Een sleutelbeenbreuk en een zware hersenschudding waren het gevolg. De motorrijder uit Echt reed dinsdagavond omstreeks 19.45 uur komende uit de richting van Roosteren over de Ruitersbaan waar hij een voor hem rijdende personenauto inhaalde. In de bocht naar rechts zag de motorrijder een naderende personenauto waarvan hij dacht deze niet meer te kunnen ontwijken als hij de bocht zou blijven volgen. Hij stuurde daarop rechtuit waarbij hij in de links naast de weg gelegen berm terechtkwam. Toen de motorrijder hieruit wilde rijden kwam hij nog ten val en schoof over het wegdek heen waar hij tot stilstand kwam in de rechter berm waar hij gewond bleef liggen. Een ambulance vervoerde hem naar het ziekenhuis in Sittard waar een sleutelbeenbreuk en een zware hersenschudding werden geconstateerd. Na behandeling kon de motorrijder huiswaarts.

Sittard, beurs gerold:
Een 80 jarige inwoonster van Sittard is dinsdag 21 augustus op de Engelenkampstraat in Sittard het slachtoffer geworden van een of meerdere zakkenrollers.
Het slachtoffer haalde dinsdagmorgen op het postkantoor aan de Engelenkampstraat fl. 1000,- van haar rekening, kocht daar postzegels van en deed de rest van dit geld samen met haar giropas in haar beurs welke ze weer in haar tas stopte. Eenmaal buiten werd ze aangesproken door twee buitenlandse meisjes die haar de weg vroegen naar het station en haar een landkaart voor hielden. Het slachtoffer gaf te kennen dit niet te kunnen aanwijzen. Toen daarna een bekende van het slachtoffer kwam aanlopen liepen beide meisjes weg. Kort daarna kwam de vrouw tot de ontdekking dat de beurs uit haar tas verdwenen was. Op het postkantoor bleek dat in de korte tijd inmiddels ook geld van haar rekening was gepind (hoeveel was nog niet bekend). Het slachtoffer heeft van beide diefstallen aangifte bij de politie gedaan.

Sittard, ook auto bij woninginbraak gestolen:
In de nacht van maandag op dinsdag heeft in een woning gelegen aan de Meindert van Hamstraat te Sittard een woninginbraak geleegd waarbij ook de auto werd gestolen. De inbreker kreeg de toegang tot de woning na het forceren van een raam aan de voorzijde van de woning. De onderverdieping van de woning werd doorzocht waarbij diverse administratieve bescheiden, autopapieren en de autosleutels werden ontvreemd. De voor de oprit geparkeerde personenauto werd daarop door de inbreker eveneens ontvreemd. De eigenaar heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Geleen, straatroof:
Een 34 jarige inwoonster van Oirsbeek is dinsdag 21 augustus kort na het middaguur het slachtoffer geworden van een straatroof op de Rijksweg-centrum in Geleen.
Het slachtoffer stond op de kruising te wachten om over te kunnen steken. In een van haar handen droeg zij een tas. Zonder dat zij er erg in had gehad was een onbekende haar van achteren genaderd. Deze trok met een hevige ruk de tas uit haar handen, waardoor het slachtoffer omver werd getrokken en op haar knieën viel. Toen zij op stond was de tasjesrover al in geen velden of wegen meer te zien. In de tas was een beurs aanwezig waarin fl. 300,- aanwezig was daarnaast een donateurskaart en een legitimatiekaart. Het slachtoffer deed woensdagmorgen aangifte van de tasjesroof.

Deel: ' Politieberichten district Sittard '
Lees ook