Korps: Limburg-Zuid, plaats: Sittard 10-08-2001 Politieberichten district Sittard (JvK/14.20uur)

Sittard, snelheidscontroles
De politie heeft donderdag twee snelheidscontroles gehouden waarbij in totaal 250 overtredingen werden geconstateerd.
De eerste controle vond plaats aan de Bornerweg in Limbricht naar aanleiding van klachten van bewoners over hardrijders in hun staat. Tussen 11.30 uur en 14.30 uur passeerden 780 voertuigen de radarwagen van de politie. Hiervan bleken er 88 harder te rijden dan de 50 km per uur welke is toegestaan. De hoogste snelheid bedroeg hier 72 km per uur.
De tweede controle vond tussen 14.15 uur en 16.05 uur plaats aan de Heerlenerweg in Sittard. Hier passeerden 115 voertuigen de radarwagen. 162 daarvan reden te hard met als hoogste snelheid 74 km per uur. De overtreders krijgen binnenkort een acceptgiro thuis.

Born, inbraak in wijkgebouw.
In de loop van donderdagmorgen werd ontdekt dat er was ingebroken in het gemeenschapshuis aan de Prins Bisdomstraat in Born. Een deur aan de zijkant van het gebouw werd geforceerd om binnen te komen.De begane grond en de kelderverdieping werden doorzocht. Enkele speelautomaten werden opengebroken en het geld dat daar in lag werd gestolen.

Beek, 4 auto`s opengebroken.
Op een parkeerplaats aan de Horsterweg in Beek werden donderdag overdag drie auto`s opengebroken. Tevergeefs werd geprobeerd om vals contact te maken. Bij een vierde auto hadden de daders meer succes. De auto, een oude Opel Kadett van een inwoner van Meerssen, werd gestolen.

Sittard, carjacking
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning aan de Charles Beltjenslaan. De schuifpui werd geforceerd om binnen te komen. De benedenverdieping van de woning werd doorzocht. Naast enkele portemonnees en andere goederen werden ook de autosleutels van de op de oprit geparkeerde auto meegenomen. Vervolgens namen de inbrekers deze auto, een groene, 3 jaar oude, VW-Passat mee.

Deel: ' Politieberichten district Sittard '
Lees ook