Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-08-2001 Politieberichten district Sittard (H.P. 14.45 uur) Maandag, 13 augustus 2001

Sittard, bedrijfsinbraak:
In de nacht van zondag op maandag heeft in een winkel gevestigd aan de Wethouder Sangersstraat in Beek een inbraak plaatsgevonden. De onbekend gebleven inbreker heeft vermoedelijk met een glassnijder een gat gesneden in een etalageruit waarna hij een greep deed naar de uitgestalde goederen. Uit de etalageruimte werden boenwas, een bekerhouder en een handdoekring ontvreemd met een gezamenlijke waarde van enkele tientjes. Namens het bedrijf is van de diefstal aangifte gedaan.

Sweikhuizen, woninginbraak:
In de nacht van zondag op maandag heeft in een woning gelegen aan de Rector Simonsstraat in Sweikhuizen een inbraak plaatsgevonden. De bewoners werden maandagmorgen omstreeks 04.30 uur gewekt omdat de radio in de woonkamer op de begane grond plotseling begon te spelen. Mogelijk heeft een van de inbrekers bij de diefstal op de afstandbediening van de radio gedrukt waarna muziek begon te spelen. De bewoners hoorden daarna gestommel mogelijk van de vluchtende inbrekers, kort daarna gevolgd door het geluid van een startende auto voor de woning. Bij onderzoek bleek dat in de woning een inbraak plaats had gevonden waarbij onder andere twee gsms, enkele beurzen, een playstation en autopapieren werden ontvreemd. Ook werden de autosleutels ontvreemd. De voor de woning geparkeerde personenauto van het merk BMW type 525 bleek door de inbrekers eveneens weggenomen te zijn. De gedupeerde bewoners hebben van de diefstal aangifte gedaan.

Urmond, autokraker aangehouden:
Maandagmorgen 13 augustus 2001 is op de parkeerplaats van een motel gelegen aan de Mauritslaan te Urmond een 25 jarige man aangehouden die ervan verdacht wordt een inbraak in een auto gepleegd te hebben. De man vernielde tevens een ruit van het motel.
Een getuige meldde maandagmorgen omstreeks 05.00 uur dat hij een man betrapt had die bezig was autobanden te ontvreemden van een op de parkeerplaats aan de Mauritslaan in Urmond geparkeerde personenauto. Bij het zien van de getuige zette de dief het meteen op een lopen en verdween. De gewaarschuwde politie stelde meteen daarna in de omgeving een onderzoek in, maar de man werd niet aangetroffen. De betreffende auto was door de dief op een krik was gezet waarna twee autobanden verwijderd werden. In de auto bleek tevens ingebroken te zijn. Bij het opnemen van een verklaring van de getuige hoorden de politiemensen glasgerinkel aan de achterzijde van het motel. Bij onderzoek bleek de man opnieuw de benen genomen te hebben, maar nu werd hij in de directe omgeving van het motel door de politie aangehouden. Het bleek tevens de man te zijn die betrapt was door de getuige. De verdachte werd ingesloten aan het politiebureau voor het instellen van een verder onderzoek. Op de parkeerplaats werd een gestolen personenauto aangetroffen die mogelijk door de aangehouden dief gebruikt is. De auto bleek op zondag 12 augustus gestolen te zijn in Roosteren. De politie stelt een verder onderzoek in. De aangehouden verdachte heeft geen vaste woon- of verblijf plaats.

Deel: ' Politieberichten district Sittard '
Lees ook