Korps: Limburg-Zuid, plaats: Sittard 31-07-2001 Politieberichten district Sittard (JvK/14.00 uur)

Sittard, GSMs gestolen
Bij het openen van zijn filiaal maandagmorgen omstreeks 11.45 uur werd een 21-jarige medewerker van een telecomwinkel aan de Limbrichterstraat door drie onbekend gebleven mannen belaagd. Op het moment dat de medewerker de toegangsdeur van de telefoonwinkel opende drong het drietal de zaak binnen. De medewerker werd naar achteren gedirigeerd en kreeg onderweg enkele rake klappen. Twee van hen namen diverse GSM-telefoons weg terwijl de derde persoon de winkelbediende onder bedwang hield. Na enkele minuten verliet het drietal met medeneming van de telefoons de telecomwinkel. Vervolgens werd de politie gewaarschuwd.

Sittard, rijbewijs kwijt
Een 39-jarige inwoner van Sittard raakte maandagavond zijn rijbewijs kwijt nadat bleek dat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. De man reed omstreeks 21.30 uur parkeerplaats De Gats op waar op dat moment ook de politie stond. Hij kwam met piepende banden de bocht om en vervolgens sloeg de motor van de auto af. De politie ging ter controle over en rook een alcohollucht. Een ademanalyse wees uit dat de man ruim1,8 promille alcohol in zijn bloed had. Derhalve werd diens rijbewijs ingevorderd. Omdat de auto van de man niet verzekerd was en ook niet de vereiste APK keuring had ondergaan, werd de man ook daarvoor bekeurd.

Born, papagaaien gestolen uit Kasteelpark
Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag diverse papagaaien gestolen uit het kasteelpark in Born. De diefstal werd maandag rond het middaguur ontdekt. Om bij de dieren te kunnen komen moest de draad van de kooien worden doorgeknipt.
In mei 2000 werden eveneens een aantal dieren gestolen uit het kasteelpark. Toen verdwenen 13 flamingos, 12 chilis (!) en een dwergflamingo.

Deel: ' Politieberichten district Sittard '
Lees ook