Korps: Limburg-Zuid, plaats: Sittard 2-10-2001
Politieberichten district Sittard (HP 16.10 uur) Dinsdag 2 oktober 2001

Sittard, snelheidscontrole:
Op maandag 1 oktober 2001 heeft tussen 20.00 en 22.00 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Wehrerweg te Sittard. De radarauto controleerde de snelheid van 917 langsrijdende motorvoertuigen waarvan 95 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Susteren, inbraak:
In het scoutinggebouw van Jeanne dArc gevestigd aan de Spoorstraat te Susteren heeft mogelijk het voorbije weekeinde een inbraak plaatsgevonden. De inbraak werd maandagavond 1 oktober 2001 ontdekt bij het aantreffen van een kapotgeslagen ruit aan de achterzijde van het gebouw. Een koffiezetapparaat en een vijf liter jerrycan met frisdrank werden ontvreemd.

Holtum, gewond bij verkeersongeval:
Een 34 jarige automobiliste woonachtig te Born is dinsdagmorgen 2 oktober 2001 bij een verkeersongeval op de Rijksweg A2 gewond geraakt.

Een 21 jarige automobiliste uit Geldrop verleende vanmorgen omstreeks 08.10 uur op de Aldenhofweg A2 geen voorrang aan een 34 jarige automobiliste uit Born. Komende vanaf de afrit van de A2 zag de automobiliste een andere personenauto over het hoofd waardoor een fikse aanrijding ontstond. Bij de aanrijding werd de auto van 34 jarige bestuurster uit Born tegen een ANWB-paal in de middenberm geduwd. Door de klap van de aanrijding en het niet dragen van de autogordel klapte de bestuurster met haar hoofd tegen de voorruit. Zij werd door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht waar zij ter observatie werd opgenomen. Twee kleine kinderen die in de beveiligde kinderzitjes in de auto zaten liepen geenenkel letsel op.

Sittard, gewond bij verkeersongeval:
Een 66 jarige inwoner Sittard is dinsdagmiddag 2 oktober 2001 gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Brugstraat te Sittard. De inwoner van Sittard stak vanmiddag omstreeks 13.10 uur vanuit de uitrit van Albert Heijn met de fiets aan de hand de weg over zonder zich te bekommeren over een naderende auto. Deze automobilist zag de voetganger plotseling de weg oversteken en probeerde door krachtig te remmen nog een aanrijding te voorkomen. De voetganger werd echter nog net geschept en kwam via de motorkap op het wegdek te vallen. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het Maasland ziekenhuis te Sittard. De politie stelt een verder onderzoek in.

Deel: ' Politieberichten district Sittard '
Lees ook