Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-10-2001 Politieberichten district Sittard (HP 15.35 uur) Donderdag 11 oktober 2001

Sittard, woninginbraak:
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft in een garage behorende bij een aan de Merovingenstraat te Sittard gelegen woning een inbraak plaatsgevonden. De garagepoort werd op een onbekende wijze opengemaakt waarna uit de garage een radio-cdspeler en een strijkbout werd ontvreemd.

Sittard, autokraker aangehouden:
Een 33 jarige inwoner van Echt is woensdagmiddag 10 oktober 2001 door de politie aangehouden nadat een getuige had gezien hoe twee verdachten een auto-inbraak pleegde en daarna op een bromfiets ertussen uit knepen.
De getuige zag woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur hoe twee personen een inbraak pleegden in een op de Lupinestraat geparkeerde personenauto. Na een blauwe tas uit de auto weggenomen te hebben geen het tweetal op een bromfiets zonder verzekeringsplaatje aan de haal. De getuige waarschuwde de eigenaar van de auto die meteen een achtervolging instelde. De eigenaar achterhaalde een van de autokrakers, echter deze liet zijn bromfiets (zonder verzekeringsplaatje) voor wat het was waarna hij over een muur bij het winkelcentrum aan de Dempseystraat te Sittard klom en ontkwam. De gewaarschuwde politie trof de betreffende bromfiets bij het winkelcentrum aan. Tot verbazing van de politieagenten meldde zich kort daarna een man bij de bromfiets die vertelde dat hij de bromfietseigenaar was. Uit zijn binnenzak van zijn kleding haalde hij een verzekeringsplaatje en toonde dit. Hij werd daarop aangehouden. De getuige herkende de eigenaar van de bromfiets als zijnde een van beide autokrakers. Daarop werd de man ingesloten aan het politiebureau voor het instellen van een verder onderzoek. Uit de opengebroken auto werd een tas weggenomen waarin sleutels, bankpasjes en een beurs met daarin enkele tientjes aanwezig was. De aangehouden verdachte is in de loop van de avond in verzekering gesteld. Naar de tweede autokraker wordt een onderzoek ingesteld. De gestolen spullen zijn nog niet terecht.

Deel: ' Politieberichten district Sittard '
Lees ook