Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-10-2001 Politieberichten district Sittard (HP 14.50 uur) Zaterdag 13 oktober 2001

Urmond, woninginbraak:
In de nacht van donderdag op vrijdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Speelheuvel te Urmond. De inbreker verschafte zich de toegang tot de woning door de voordeur te forceren. Terwijl de bewoner lag te slapen doorzocht de inbreker de woning. Toen echter de inbreker de slaapkamerdeur van de bewoner opende, werd hij geconfronteerd met de wakker geworden bewoner. De inbreker nam daarop meteen de benen achtervolgd door de bewoner. De inbreker wist echter te ontkomen. De bewoner mist een GSM, een gouden ketting en enkele honderden guldens. De gedupeerde heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Geleen, diefstal uit woning:
Een 65 jarige bewoner van de Burgemeester Lemmensstraat te Geleen heeft vrijdagmiddag 12 oktober 2001 bij de politie aangifte gedaan van een diefstal uit zijn woning. Hij kreeg vrijdagmiddag omstreeks 14.30 uur bezoek aan zijn woning van drie vrouwen met een Slavisch uiterlijk. De vrouwen vroegen hem om twee flesjes met water te vullen. De bewoner stemde daarin toe en liep naar de keuken. Daarbij liepen de vrouwen achter hem aan de woning binnen. Een van de vrouwen liep mee naar de keuken waar hij aan de praat gehouden werd. Wat de andere vrouwen deden bleek pas later. Na het vullen van de flesjes en het aanhoren van het praatje verlieten de vrouwen de woning. Een half uurtje later bleek dat de bewoner vanaf een slaapkamer een geldbedrag van fl. 70,- miste. Hij heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Sittard, woninginbraak:
Vrijdag 12 oktober 2001 heeft tussen 08.00 en 21.15 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Betuwestraat te Sittard. Tijdens de afwezigheid van de bewoners werd aan de achterzijde van de woning een ruit ingeslagen. Door handreiking kon vervolgens de deur worden geopend en konden de inbrekers de woning binnen gaan. De woning werd doorzocht waarbij een breedbeeldtelevisie met bijbehorende kast, een videorecorder, juwelen en een horloge werden ontvreemd. De diefstal moet gepleegd zijn door meerdere inbrekers om
de gestolen goederen te kunnen dragen. Daarbij moet ook gebruik gemaakt zijn van een auto om voor het vervoer te dienen. De politie stelt een onderzoek in.

Sittard, rijden onder invloed:
Tegen een 20 jarige inwoner van Papenhoven heeft de politie zaterdagmorgen 13 oktober 2001 proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden in een personenauto onder invloed van alcohol. Op de Odasingel te Sittard werd omstreeks 03.15 uur een automobilist gecontroleerd door een politiepatrouille. De bestuurder moest een blaastest ondergaan waarvan de uitslag aangaf dat er alcohol gedronken was. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse een uitslag aangaf van 0.8 promille. Tegen de inwoner van Papenhoven werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 2 uur in zijn bezit. De bewoner kreeg naast het proces-verbaal wegens het rijden onder invloed ook een bekeuring omdat er vier sliks, banden zonder profiel, op zijn auto gemonteerd waren. Hij zal eerst goede banden op zijn auto moeten monteren om ermee te kunnen rijden.

Geleen, rookontwikkeling in woning:
Zaterdagmorgen 13 oktober 2001 omstreeks 02.00 uur bemerkte een buurtbewoner dat er in een woning aan de Oranjelaan te Geleen een sterke rookontwikkeling was. Onder de deur van de betreffende woning kwam rook naar buiten. De bewoner was nog in de woning aanwezig zijn. Hij lag in een stoel te slapen maar werd niet wakker van het aanbellen aan de deur en het kloppen op de ramen. De buurtbewoner waarschuwde daarop meteen de hulpdiensten en kreeg toestemming de deur te openen. Hij trapte de toegangsdeur van de woning open waarna hij de woning, die zich inmiddels geheel met rook gevuld had, binnen ging. De bewoner werd gewekt en meteen uit de woning gebracht.
Bij onderzoek bleek dat er een pannetje met daarin wat eens worst geweest was, op het fornuis geheel droog gekookt was. De sterke rookontwikkeling was hiervan het gevolg. De keuken liep rook- en roetschade op. De brandweer hoefde slechts het pannetje uit de woning te verwijderen en zorgde verder voor het luchten van de woning. Personeel van een ambulance onderzocht de bewoner maar hij behoefde niet naar het ziekenhuis overgebracht te worden. De stichting Salvage biedt de bewoner de helpende hand.

Deel: ' Politieberichten district Sittard '
Lees ook