Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 1-09-2001 Politieberichten district Sittard (H.P. 15.35 uur) Zaterdag 1 september 2001

Sittard, inbraak:
Op vrijdagavond 31 augustus 2001 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Burgemeester Smeetsstraat te Munstergeleen. Na het verbreken van een deur aan de achterzijde van de woning kon de inbreker in de woning geraken. Uit een in de keuken geplaatste tas werden een paspoort, rijbewijs en visapasje weggenomen. Uit de woning werd verder een fototoestel, enkele juwelen en een beurs weggenomen. Nadat de inbraak ontdekt was deed de benadeelde aangifte van de inbraak. Bij het laten blokkeren van de visapas bleek dat er inmiddels tweemaal een geldbedrag van fl. 500,- was gepind bij een betaalautomaat. Bij een derde poging het visapasje te gebruiken werd de pas ingeslikt. De politiestelt een onderzoek in.

Geleen, snelheidscontroles:
Op vrijdag 31 augustus 2001 werden tussen 10.00 en 16.00 uur in Geleen op verschillende plaatsen snelheidscontroles gehouden. De plaatsen waar de radarauto werd opgesteld betroffen de Kluis, de Spaubeeklaan, de Henri Hemanslaan en de Augustinusstraat allen te Geleen. In het totaal werd de snelheid gemeten van 2417 motorvoertuigen waarvan 327 bestuurders harder reden da de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogste snelheid werd gerede op de Augustinusstraat waar een automobilist met een snelheid reed van 92 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal per post thuis gestuurd.

Geleen, inbraak:
Vrijdagavond 31 augustus 2001 heeft een inbraak plaatsgevonden in een studentenwoning aan de Julianastraat te Geleen. De inbraak werd zaterdagmorgen kort na middernacht ontdekt door de bewoner die thuiskwam. De kamer van de benadeelde kon betreden worden nadat de gehele deur uit zijn scharnieren werd getild. Vanaf de kamer werden enkele tientallen cds ontvreemd alsmede de midiset en bijbehorende boxen. De benadeelde heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Sittard, rijden onder invloed:
Een 31 jarige inwoner van Sittard is zaterdagmorgen 1 september 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De inwoner van Sittard werd zaterdagmorgen omstreeks 03.30 uur op de Ursulinenstraat in Sittard gecontroleerd. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek hij naar alcohol te ruiken. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse een kleine overschrijding aangaf van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de Sittardenaar is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een schikkingsvoorstel aangeboden van fl. 410,-.

Roosteren, vluchtmisdrijf onder invloed:
Een 25 jarige inwoner van Guttecoven heeft zaterdagmorgen 1 september na een aanrijding de ongevalsplek verlaten. Kort daarna kon hij door de politie worden aangehouden. Hij bleek onder invloed zijn auto te hebben bestuurd.
Volgens verklaring van de aangehouden verdachte moest hij zaterdagmorgen kort voor 05.00 uur op de kruising Maaseikerweg en de Ruitersbaan voor een bromfietser uitwijken. Bij de uitwijkmanoeuvre ramde de automobilist uit Guttecoven een wegbewijzeringpaal. De automobilist werd kort daarna opgehaald door een bekende bij wie hij in de auto stapte en naar huis reed. Een getuige zag de automobilist richting Susteren vertrekken en noteerde het kenteken van de auto. De politie kon de auto snel achterhalen. De passagier gaf toe de aan rijding veroorzaakt te hebben. Hij bleek naar alcohol te ruiken hetgeen een blaastest bevestigde. De verdachte werd daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De daar afgelegde ademanalyse wees een alcoholpromillage aan van 1.2 promille. Na het horen van de uitslag van de ademanalyse beledigde de aangehouden verdachte een politieagent meerdere malen. Tegen de inwoner van Guttecoven werd proces-verbaal opgemaakt wegens het wegrijden van een ongevalsplek, het rijden onderinvloed en het beledigen van een politieambtenaar. In de loop van de zaterdag is de inwoner van Guttecoven in vrijheid gesteld.

Amstenrade, opstootjes:
Vrijdagavond en zaterdagmorgen heeft de politie een aantal keren moeten optreden tegen cafébezoekers die zich op de Hoofdstraat in Amstenrade bevonden.
Vrijdagavond omstreeks 23.30 uur werd de politie naar de Hoofdstraat in Amstenrade ontboden nadat er een vechtpartij had plaatsgevonden in een café en er een grote ruit van hetzelfde café sneuvelde. Een man werd vanuit het café door de ruit naar buiten geduwd. Daarna bekoelde deze man zij woede op een geparkeerde auto samen met een andere man. Zij sloegen de ruiten van een geparkeerde personenauto stuk en schopten de spiegels van de auto. Toen de politie kort daarna ter plaatse kwam bleek de veroorzakers van de schade inmiddels al vertrokken waren. Een grote groep jeugdigen had zich verzameld op straat en het was onrustig. De man die betrokken was bij de vechtpartij in het café en de vernielde ruit zou een man zijn die een fikse hoofdwond en een snee in zijn hand zou hebben opgelopen. Zijn signalement werd opgenomen en in de omgeving werd naar hem gezocht. Ten tijde dat de politie aanwezig was bleef het relatief rustig, maar nadat de politie vertrok werd het weer onrustig en moest de politie met enkele patrouilles terug komen om de rust te bewaren. Op de Markt trof een politiepatrouille een man aan die zijn hoofd verbonden had. Zijn postuur voldeed tevens aan het signalement dat de getuigen opgaven van de man die de schades had aangericht. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. Met enige drang werd hij naar de grond gewerkt waar hij geboeid werd. Daarna werd hij overgebracht naar het politiebureau. De aangehouden verdachte betreft een 24 jarige man woonachtig te Nuth.

Zaterdagmorgen omstreeks 02.00 uur werd het opnieuw onrustig op de Hoofdstraat. Een café-eigenaar had zijn medewerkers gevraagd na 24.00 uur niemand meer in het café toe te laten, gelet op de eerdere voorvallen van de avond. Een grote groep jeugd was het met de beslissing van de eigenaar niet eens en wilde kost wat kost toch het café aan de Hoofdstraat binnen. Toen er op straat gedreigd werd een auto van een personeelslid te beschadigingen sloeg opnieuw de vlam in de pan. Na eerst wat trek- en duwwerk kreeg een van de personeelsleden van het café een klap op zijn hoofd met een fles drank die door de kracht kapot ging. Het aanwezig personeel van de politie moest de hulp inroepen van diverse politiepatrouilles uit Heerlen. Met een aantal politiehonden en politie-inzet werd de orde hersteld. Er werden een aantal tikken met de wapenstok uitgedeeld aan jongeren die niet op verzoek van de politie wilde vertrekken. De politie kon de orde handhaven en bleef nog een hele tijd toezicht uitoefenen op de Hoofdstraat.

Deel: ' Politieberichten district Sittard '
Lees ook