Korps: Limburg-Zuid, plaats: Sittard 30-09-2001 Politieberichten district Sittard (JK - 13.25 uur) Zondag 30 september 2001

Susteren; vernielingen
In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 september werd van drie op de Hommelweg in Susteren geparkeerde auto`s het rechterportierraam ingeslagen. Gezien de aangetroffen sporen is dit waarschijnlijk met een stok of knuppel gebeurd. Ook werd geprobeerd een nabij gelegen openbare telefooncel open te breken. Wie de daders zijn, is niet bekend.

Susteren; inbraak met brandstichting
Tussen vrijdag 28 en zaterdag 29 september werd ingebroken in een aanbouw zijnd sportcomplex aan de Louerstraat in Susteren. Door het forceren van enkele deuren verkreeg men de toegang waarna in de toiletruimten brand werd gesticht. Deze ruimten raakten daardoor totaal vernield. Hoe groot de schade is en wie de daders zijn, is niet bekend.

Sittard; verkeerscontrole
Zaterdag vonden in Sittard twee verkeerscontroles plaats.
- Tussen 09.45-12.00 uur werden 490 bestuurders gecontroleerd op de Rijksweg-Zuid. Daarvan reden 18 bestuurders te hard, droegen er 5 geen gordel en kon een bestuurder zijn papieren niet tonen.
- Tussen 13.30-15.30 uur werden op de Tudderenderweg 310 bestuurders gecontroleerd. Tien bestuurders kregen een proces-verbaal in verband de snelheid, 9 wegens het niet dragen van de gordel en twee bromfietsers reden zonder bromfietscertificaat.

Sittard; winkeldiefstal
Nadat een 22-jarige man uit Sittard zaterdag 29 september om 16.10 uur de kassa van een winkel aan de Dempseystraat in Sittard had gepasseerd, werd hij door de bedrijfsleider aangesproken omdat deze vermoedde dat de klant drank gestolen had. De bedrijfsleider werd daarop bij de keel gegrepen en aan de kant geduwd waarna de verdachte er vandoor ging. Aan de hand van het signalement kon de politie de verdachte korte tijd later op de Eisenhowerstraat aanhouden. In de tas die hij nog bij zich droeg bleken 10 blikjes bier en 14 flesjes Bacardi Breezer te zitten. De politie maakt proces-verbaal op.

Sittard; verdachte wil bekeurd worden
Zondag 30 september zag de politie om 03.10 uur twee mannen over de Paardestraat in Sittard fietsen. Toen het tweetal erop geattendeerd werd dat zij geen verlichting voerden, negeerden ze dit en reden gewoon door. Een van hen kon worden staande gehouden terwijl de ander, een 33-jarige Sittardenaar, aanvankelijk doorreed. Korte tijd later kwam hij echter terug en eiste, toen hij zag dat de ander bekeurd werd, dat ook tegen hem een proces-verbaal opgemaakt werd. Omdat hij zich op een gegeven moment met de bekeringsafhandeling van de ander ging bemoeien en die situatie zelfs wilde belemmeren werd hij aangehouden. Toen bleek dat hij onder invloed van alcohol was, werd hem op het politiebureau een blaastest afgenomen hetgeen een alcoholpromillage van 1,69 opleverde; ruim drie keer meer dan het toegestane.

(Bureau Voorlichting District Kerkrade; 045-400 20 06)

Deel: ' Politieberichten district Sittard '
Lees ook