Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-09-2001 Politieberichten district Sittard (HP 12.55 uur) Woensdag 19 september 2001

Sittard, snelheidscontroles:
Op dinsdag 18 september tussen 07.30 en 15.00 uur hebben in de gemeente Sittard/Geleen op diverse plaatsen snelheidscontroles plaatsgevonden.
De plaatsen waar met de radarauto gecontroleerd werd waren de Bornerweg, de Heerlenerweg, de Windraak en de Dr. Nolenslaan. In het totaal werd de snelheid gemeten van 3779 motorvoertuigen waarvan 789 bestuurders harder reden dan de geldende snelheid van 50 km per uur. De hoogste gereden snelheid bedroeg 89 km per uur. Alle snelheidsovertreders krijgen het proces-verbaal via het Centraal Justitieel Incassobureau thuisgestuurd.

Sittard, rijden onder invloed:
Een 37 jarige inwoner van Sittard is woensdagmorgen 19 september 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed van alcohol. Een politiepatrouille zag de auto van de inwoner van Sittard omstreeks 02.05 uur met hoge snelheid over de Veestraat in Sittard rijden. De bemanning van de politiepatrouille stelde naar aanleiding van het rijgedrag van de bestuurder een onderzoek in. Bij het eerste contact met deze automobilist bleek dat hij naar alcohol rook, hetgeen een alcoholblaastest nog eens bevestigde. De automobilist had tijdens de politiecontrole de grootste moeite om op zijn benen te kunnen blijven staan. De automobilist werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar deze zijn medewerking moest velenen aan het ondergaan van een ademanalyse. Echter hij was te dronken om de ademanalyse met goed gevolg te kunnen afleggen. Hij werd daarna ter ontnuchtering ingesloten. Na zijn ontnuchtering zal de automobilist worden gehoord en zal zijn rijbewijs worden ingevorderd.
Born, rijden onder invloed:
Een politiepatrouille zag woensdagmorgen 19 september 2001 omstreeks 02.25 uur een personenauto slingerend rijden door Buchten. Op de Aldenhofweg in Born volgde daarna een controle van de bestuurder. Bij het eerste contact met hem roken de agenten een dranklucht, welk gebruik werd bevestigd door het resultaat van een alcoholblaastest. De 38 jarige automobilist uit Sittard werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalyse moest ondergaan. De uitslag hiervan gaf een alcoholpromillage aan van 0.8 promille. Tegen de automobilist werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 3 uur in zijn bezit.

Sittard, rijden onder invloed:
De politie heeft woensdagmorgen 19 september 2001 tegen een 33 jarige inwoner van Heerlen proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Een politiepatrouille zag een automobilist omstreeks 02.45 uur in tegengestelde richting over een verkeersplein van de Eisenhouwerstraat te Sittard rijden. Tijdens het uitschrijven van een bekeuring werd geroken dat de bestuurder alcohol gedronken had. Hij werd daarna meegenomen naar het politiebureau waar deze een ademanalyse moest ondergaan. De uitslag wees een alcoholpromillage aan van 0.9. Tegen de inwoner van Heerlen werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kon na verhoor huiswaarts met een rijverbod van 3 uur in zijn bezit.

Deel: ' Politieberichten district Sittard '
Lees ook