Korps: Limburg-Zuid, plaats: Sittard 29-09-2001 Politieberichten district Sittard (JK - 14.30 uur) Zaterdag 29 september 2001

Stein; brand in flat
Vrijdag 28 september brak om 21.20 uur brand uit in het trappenhuis van een flat aan de Kuringenstraat in Stein. Een daar al sinds enkele dagen staande bank ging in vlammen op. Wie de bank daar neergezet heeft of wie de eigenaar is, is niet bekend. Door de brand ontstond zo`n hevige rookontwikkeling in het trappenhuis dat alle bewoners (aantal onbekend) uit voorzorg hun flat uit moesten. Omdat het in verband met de rook voor sommigen onverantwoord was nog via het trappenhuis naar beneden te gaan, werd de hoogwerker van de brandweer ingezet om ze uit de flat te krijgen. Tijdens het aanzeggen dat de bewoners tijdelijk hun woning uit moesten, werd overigens bij een 45-jarige bewoner nog een op twee slaapkamers ingerichte hennepplantage met 220 planten aangetroffen. Deze planten werden later in beslag genomen. Omdat toen ook bleek dat met de elektriciteitsmeter gefraudeerd was, werd Essent gewaarschuwd die de bewoner direct een boete van fl. 1000,= oplegde. Naar de brandoorzaak stelt de politie een onderzoek in. Omstreeks 22.30 uur mochten de bewoners hun flat weer in.

Geleen; vechtpartij op Markt
Door nog onbekende oorzaak ontstond zaterdag 29 september om 03.00 uur ruzie in een café aan de Markt in Geleen. Toen de politie ter plaatse kwam, waren er aanvankelijk geen problemen meer. Enkele ogenblikken later sloeg echter opnieuw de vlam in de pan maar nu bij een ander café op de Markt. Enkele terrasbezoekers bleken daar, door de groep die kennelijk eerder moeilijkheden had veroorzaakt, klappen opgelopen te hebben. Ook werden bloembakken vernield. De politie hield twee mannen (31 en 47 jaar) en twee vrouwen (25 en 41 jaar) aan ter zake openlijke geweldpleging. De verdachten zijn woonachtig in Duitsland en Engeland. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van een en ander.

(Bureau Voorlichting District Kerkrade; 045-400 20 06)

Deel: ' Politieberichten district Sittard '
Lees ook