Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-09-2001 Politieberichten district Sittard (HP 13.10 uur) Dinsdag 25 september 2001

Geleen, snelheidscontroles:
In Geleen hebben op maandag 24 september 2001 tussen 10.30 en 15.00 uur op verschillende plaatsen snelheidscontroles plaatsgevonden. Deze controles vonden plaats op de Napoleonsbaan-Noord, de Beekstraat en de Spaubeeklaan. De radarauto controleerde in het totaal de snelheid van 647 langsrijdende motorvoertuigen waarvan 233 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Sittard, autokrakers aangehouden:
Twee inwoners van Heerlen zijn maandagmiddag 24 september 2001 door de politie aangehouden nadat zij een poging deden een auto vanaf de Steenweg te Sittard te stelen. De diefstal mislukte omdat het alarm van de auto in werking trad.
Een getuige zag maandagmiddag omstreeks 14.30 uur twee mannen in een auto zitten op de parkeerplaats van de Steenweg te Sittard. De getuige vond de situatie vreemd en hield beiden in de gaten. Toen hij op de parkeerplaats een kaartje ging kopen voor zijn eigen auto hoorde hij plotseling een autoalarm in werking treden. Hij zag beide mannen van de betreffende auto weglopen en in de auto stappen waarin beiden eerder gezeten hadden. De auto reed daarop snel weg. Na het noteren van het kenteken van de vluchtauto waarschuwde hij de politie. De politie stelde vast dat de auto waarvan het alarm in werking was getreden opengebroken was. Het portierslot aan de bestuurderszijde bleek geforceerd te zijn. Naar aanleiding van de bevindingen van de getuige werd een verder onderzoek ingesteld. Het kenteken van de auto bleek op naam gesteld van een inwoner van Heerlen. Daar bracht de politie vervolgens een bezoekje waarbij beide mannen in de woning werden aangetroffen. Zij voldeden aan het door de getuige opgegeven signalement waarna zij werden aangehouden en voor verder onderzoek werden ingesloten aan het politiebureau. Het tweetal 21 en 24 jaar zijn inmiddels in verzekering gesteld. De politie stelt een verder onderzoek in.

Deel: ' Politieberichten district Sittard '
Lees ook