Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-09-2001 Politieberichten district Sittard (HP 13.50 uur) Donderdag 20 september 2001

Sittard, flinke materiele schade bij verkeersongeval: Woensdag 19 september 2001 heeft op de kruising Altaarstraat / Oirsbekerweg te Schinnen een fikse aanrijding plaatsgevonden. Vier personenautos werden bij de aanrijding beschadigd. Drie personen werden naar het ziekenhuis overgebracht.
Een 60 jarige bestuurder van een bestelbusje heeft omstreeks 17.20 uur bij het oprijden van de Altaarstraat vanaf de Oirsbekerweg in Schinnen geen voorrang verleend aan de bestuurder van een personenauto, bestuurd door een 23 jarige inwoner van Hoensbroek. Door de klap van de aanrijding draaide de personenauto van de 23 jarige bestuurder uit Hoenbroek 180 graden om zijn as waarna hij twee stilstaande personenautos aanreed. Een van deze autos werd door de kracht van de aanrijding weggedrukt waarna deze een paaltje ramde en vervolgens tegen een boom tot stilstand kwam. Omdat er meerder personen klem zaten in een auto werden alle hulpdiensten ter plaatse gedirigeerd. De brandweer haalde drie personen veilig uit de auto. Deze werden met ambulances overgebracht naar het ziekenhuis in Sittard en Heerlen. Gelukkig bleken de verwondingen reuze mee te vallen. Een persoon liep slechts een hersenschudding op. Na behandeling konden zij allen huiswaarts. Twee personenautos konden na de aanrijding niet meer rijden. Deze werden door een takelbedrijf worden weggesleept. Tegen de veroorzaker van de aanrijding wordt wegen het niet verlenen van voorrang proces-verbaal opgemaakt

Stein, zakkenrollers actief:
Woensdagmiddag 19 december 2001 hebben drie benadeelden bij de politie aangifte gedaan dat zij het slachtoffer waren geworden van de activiteiten van een of meerder zakkenrollers.
In Stein sloegen de zakkenrollers twee maal toe. Van een 47 jarige inwoonster van Beek werd ongemerkt in het centrum van Stein haar beurs uit de tas gerold. De beurs werd later aan het politiebureau in Stein bezorgd nadat deze werd gevonden. Er bleken fl. 200,- uit de beurs ontvreemd te zijn.
Van een 47 jarige vrouw uit Maasmechelen werd in Stein tijdens het winkelen de beurs gestolen. Zij mist ruim fl. 800,- in diverse valuta, twee Belgische paspoorten en een Belgisch rijbewijs. In het centrum van Sittard werd een 81 jarige inwoonster van Geleen gerold. Nadat zij betaald had en verder winkelde bemerkte zij kort daarna dat de beurs uit haar tas verdwenen was. Zij mist een bankpas en slechts een klein geldbedrag.

Sittard, woninginbraak:
Op woensdag 19 september 2001 heeft tussen 08.00 en 14.30 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Dr. Ariensstraat te Sittard. De bewoner die in de middaguren thuiskwam zag dat er in de tijd dat hij afwezig was geweest ongewenst bezoek in zijn woning had gekregen. De inbreker had zich de toegang verschaft door een raam te forceren. In de woning werd bijna alles overhoop gehaald. Wat er precies ontvreemd werd is nog onbekend. Van de inbraak is inmiddels aangifte gedaan.

Deel: ' Politieberichten district Sittard '
Lees ook