Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-10-2001

Politieberichten districten Stad Utrecht, 09.00 uur
Autodief aangehouden

UTRECHT Aan de Willem Schuylenburglaan werd in de nacht van woensdag op donderdag om half twee een 22-jarige Utrechter aangehouden. Een buurtbewoner zag dat een aantal mannen bij twee geparkeerde autos stond en zich verdacht gedroegen.
De politie kon één man aanhouden, de anderen sloegen op de vlucht. Het contactslot van één van de beide autos was doorverbonden. In de andere auto zaten goederen waarvan zal worden onderzocht of deze van diefstal afkomstig zijn.

Dronken man botst tegen auto op

UTRECHT Een 70-jarige Utrechter werd op de Jutfaseweg aangehouden nadat hij een geparkeerde auto had aangereden. De man wilde niet meewerken bij het invullen van de registratieset en de 44-jarige vrouw van de aangereden auto schakelde de politie in. Omdat de adem van de man naar alcohol rook, werd zijn adem gecontroleerd.
De man bleek een alcoholpromillage van 1.85 in zijn lichaam te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van negen uur. Ook werd tegen de man proces verbaal opgemaakt voor de aanrijding.

Alcohol in het verkeer: aanrijding letsel

UTRECHT Een 46-jarige Utrechter werd woensdagavond omstreeks half tien aangehouden op de Rijnkade nadat hij hier een 45-jarige Utrechter had aangereden.
De 46-jarige man reed richting de Catharijnebaan toen hij opeens het slachtoffer zag opdoemen vanuit de berm. De automobilist kon hem niet meer ontwijken toen hij de weg overstak. De man bleek teveel gedronken te hebben (1,85 promille). Hij kreeg een rijverbod van negen uur. Het slachtoffer werd overgebracht naar het UMC.

Bromfietscontrole

UTRECHT Op diverse locaties in het district Utrecht noord werden woensdag tussen half twee en half tien bromfietsen gecontroleerd. s Middags vond de controle plaats aan de Wallesteinlaan. Er werden 38 bromfietsen gecontroleerd waarvoor 44 bekeuringen werden uitgeschreven.
s Avonds vond de controle plaats aan de Plantage. Hier werden 45 bromfietsen gecheckt en werden 41 overtredingen geconstateerd. Er waren geen gestolen bromfietsen bij.
De meest voorkomende overtredingen waren: te hoge constructiesnelheid (opgevoerde brommers), niet dragen van de helm, geen bromfietscertificaat hebben. Eén bestuurder deed afstand van zijn brommer die in zeer slechte staat verkeerde.

Autokraker op heterdaad betrapt
UTRECHT Een 21-jarige Utrechter werd woensdagochtend omstreeks half tien op heterdaad betrapt toen hij een auto openbrak aan de Uniceflaan. De man werd door een getuige gezien. Op aanwijzen van de getuigen konden twee toezichthouders de autokraker aanhouden en overdragen aan de politie. De man is ingesloten.

Deel: ' Politieberichten districten Stad Utrecht '
Lees ook