Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-10-2001

Politieberichten districten stad Utrecht, 10.20 uur
Verkeerscontroles

UTRECHT Vrijdagmiddag vond tussen twee en vier uur een verkeerscontrole plaats op de Socrateslaan. In totaal werden vijfendertig bekeuringen uitgereikt waarvan achtentwintig voor het niet dragen van de autogordel en zeven voor het rijden op de busbaan, niet dragen van een helm (bromfiets) en het ontbreken van geldige papieren.

Ook op de Rijnhuizenlaan, Tolsteegsingel, Gansstraat en Merelstraat vonden vrijdagmiddag controles plaats. In totaal werden zestig verbalen uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van de autogordel, de verkeerde rijrichting en verkeerde of geen autopapieren.

Autodieven aangehouden
UTRECHT Vrijdagmiddag rond half drie kreeg de politie een melding van een bewoner dat er een gestolen auto op het Smaragdplein zou staan. De bewoner had twee mannen uit de auto zien stappen en vertrouwde het niet. Het tweetal werd door de politie in de buurt van de auto aangetroffen en aangehouden. Zij bleken de auto inderdaad te hebben gestolen. De verdachten, een 41-jarige en 31-jarige man uit Utrecht, zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Onder invloed
UTRECHT Bewoners meldden vrijdagavond rond elf uur dat op de Croesestraat zojuist een automobilist tegen twee geparkeerde voertuigen was gereden. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de bestuurder onder invloed van alcohol te verkeren. De man, een 41-jarige inwoner van Utrecht, bleek twee promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kon meteen zijn rijbewijs inleveren.

Omdat een 20-jarige inwoner van Vianen zaterdagmorgen omstreeks twee uur met zijn auto nogal slingerend over de Koningsweg reed en de Albatrosstraat zonder richting aan te geven in reed, werd hij op de Baden Powellweg staande gehouden. Een blaastest wees uit dat de man
1,1 promille alcohol in zijn bloed had. Op het politiebureau ontving hij een rijverbod en een bekeuring.

Op de Lange Viestraat fietste zaterdagmorgen rond half vijf een 19-jarige man uit Utrecht slingerend op de rijbaan voor autos uit. Toen hij daarvoor werd staande gehouden en de politie een gesprek met hem wilde aangaan begon hij luid te schreeuwen en liep hij telkens de rijbaan op. Vervolgens werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een bekeuring in ontvangst kon nemen.

Te jong voor snorfiets

UTRECHT Vrijdagmiddag rond vijf uur zagen surveillerende politiemensen twee jongens op een snorfiets rijden. Zij constateerden dat beiden te jong waren voor dit vervoermiddel en hielden de jonge joyriders, een 15-jarige en een 13-jarige jongen uit Utrecht, aan. De snorfiets bleek van diefstal afkomstig. De politie onderzoekt de toedracht. De jongens zijn met een bekeuring aan hun ouders overgedragen.

Aangehouden voor auto-inbraak
UTRECHT Personeel van een parkeergarage aan het Vredenburg zag zaterdagmorgen rond half vier dat een man zich onbevoegd in de parkeergarage bevond. Nadat medewerkers de man hadden aangehouden, bleek hij in het bezit van een autoradio te zijn. Vervolgens werd hij door de politie aangehouden. De verdachte, een 25-jarige man uit Utrecht, had de radio zojuist gestolen uit een geparkeerd staande auto. Hij is overgebracht naar het politiebureau. De radio is overgedragen aan de eigenaar.

Deel: ' Politieberichten districten stad Utrecht '
Lees ook