Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-09-2001

Politieberichten districten stad Utrecht, 09.15 uur
Verkrachting

UTRECHT Een 24-jarige Poolse vrouw is dinsdagmiddag tussen 12.00 uur en 13.00 uur slachtoffer geworden van een verkrachting. Zij liep in de omgeving van de Burgemeester Verderlaan in De Meern ter hoogte van het park Voorn. Omdat zij de weg kwijt was vroeg zij de weg aan een man die haar begeleidde. Samen met deze man liep zij verder. Kort daarna is zij ter hoogte van de voetbalvelden de bosssages ingetrokken en verkracht. Door omwonenden is het slachtoffer opgevangen waarna zij naar het ziekenhuis is gebracht. Het slachtoffer omschrijft de man als een opvallende verschijning waarbij vooral de haardracht opvalt. Hij heeft een grote bos krullend haar tot op de schouders. De kleuren van het haar zijn rood, zwart en blond. De man is ongeveer 1.90 m lang tussen de 30 en 32 jaar.

De politie stelt een passanten en buurtonderzoek in. Daarnaast is de politie van het district Marco Polo op zoek naar getuigen. Deze kunnen contact opnemen via het telefoonnummer 0900-8844.

Straatroof

UTRECHT Dinsdagmiddag om drie uur werd op de Leidseweg ter hoogte van de Pijperlaan de autoruit vernield van een 31-jarige man uit Roosendaal. Terwijl de man voor het verkeerslicht stond te wachten sloeg een passagier van een scooter de ruit van de auto aan diggelen. Daarna reed het slachtoffer snel door maar op het moment dat hij op het 24 oktoberplein wederom voor het verkeerslicht stond te wachten kwamen dezelfde twee overvallers weer bij de auto en bedreigde het slachtoffer nu met een scherp voorwerp. Daarna werd de laptop uit de auto gehaald.
Twee agenten in burger zagen de worsteling en ontzetten het slachtoffer. De twee daders wisten te ontkomen.

Deel: ' Politieberichten districten stad Utrecht '
Lees ook