Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-09-2001

Politieberichten districten stad Utrecht, 08.55 uur
Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Een 43-jarige Utrechter is woensdagochtend rond half acht gewond geraakt aan zijn hoofd. De man fietste over het fietspad op de Beneluxlaan en kwam uit de richting van het Europaplein.

Vanuit de richting van het 5 Meiplein fietste op dat moment een 25-jarige Utrechter op dezelfde weg. Op de kruising van de Beneluxlaan met de Amerikalaan wilde de 43-jarige man linksaf de Amerikalaan opfietsen maar gaf daarbij geen voorrang aan de rechtdoor fietsende 25-jarige man. Hierdoor kwamen beide fietsers met elkaar in aanrijding en kwamen beiden ten val. Met een ambulance werd het 43-jarige slachtoffer naar het UMC gebracht.

Aanrijding met doorrijden

UTRECHT Woensdagmorgen rond kwart voor zes kwam bij de politie een melding binnen dat er op de Hogeweide een auto te water geraakt zou zijn. Het was op dat moment niet bekend of er nog personen in het voertuig zaten. Toen de politie, brandweer en ambulance ter plaatse kwamen, bleek er niemand meer in de auto te zitten.

Uit sporen bleek dat de auto, voordat deze in de sloot belandde, eerst een elektriciteitskastje geramd had en vervolgens op zijn kop in het water terecht was gekomen. Naar aanleiding van het kenteken kwam de politie bij de eigenaar van de auto, een 29-jarige Utrechter. Het bleek dat de man met alcohol op gereden had. Hiervoor, en voor het verlaten van de plaats van het ongeval krijgt hij een proces verbaal.

Fietsertje geschept door lesauto

UTRECHT Op de Laan van Nieuw Guinea is woensdagmiddag rond kwart over drie een 11-jarige jongen uit Utrecht licht gewond geraakt nadat hij werd aangereden door een lesauto. De jongen stak zonder te kijken ineens de weg over waar op dat moment een 55-jarige man uit Driebergen aankwam in een lesauto.

Noch hij, noch de naast hem zittende instructeur konden de jongen ontwijken. Hierdoor werd de jongen geschept en viel op de grond. Het letsel leek mee te vallen maar de jongen is voor de zekerheid naar het UMC gebracht voor onderzoek.

Deel: ' Politieberichten districten stad Utrecht '
Lees ook