Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-09-2001

Politieberichten districten stad Utrecht, 09.25 uur
Onder invloed achter het stuur

UTRECHT Op zondagmorgen, omstreeks zes uur zagen politieagenten een bestuurder met zijn auto tegen het verkeer in de Boothstraat inrijden. De bestuurder, een 29-jarige inwoner van `s Hertogenbosch bleek onder invloed van alcohol te zijn en werd aangehouden. Aan het politiebureau bleek uit de ademanalyse dat de verdachte 1,7 promille alcohol in zijn lichaam had. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Traangas in bus

UTRECHT Op zondagmiddag werd de politie gestuurd naar de Constant Erzeijstraat waar een groep jongens in de bus van het G.V.U. met traangas zouden hebben gespoten. Toen de politie op de plaats aankwam waar de bus was gestopt bleken de daders te zijn weggevlucht. De buschauffeur moest een stop maken en door onbekenden werden, via de noodknop, alle deuren van de bus geopend. Vervolgens spoot een onbekende traangas de bus in. Acht passagiers kregen traangas in de ogen maar hoefden geen medische hulp. De politie stelt een onderzoek in naar de daders.

Ruzie in woning

UTRECHT Op zondagavond ontstond ruzie in een woning aan de J.Kinkerstraat. Buurtbewoners waarschuwden de politie die naar de bedoelde woning gingen. Vanuit de woning hoorden agenten veel geschreeuw komen en na aanbellen werd de deur geopend door een man, die zich agressief opstelde tegenover de agenten. De man wilde niet dat de agenten binnen kwamen en bleef agressief naar de agenten toe.

Op een gegeven moment gaf de bewoonster de agenten wel toestemming om de woning binnen te komen. De man pakte vervolgens een groot mes en bedreigde de agenten daarmee. Hierop werd door een agent het dienstwapen getrokken en legde de man het mes weg.

Hierna kon de man, een 36-jarige inwoner van Utrecht, worden overmeesterd. De verdachte werd ingesloten. In de woning werd een mishandelde vrouw aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek. Vermoedelijk is er onenigheid ontstaan in de relationele sfeer.

Aanrijding

UTRECHT Op zondagavond vond een aanrijding plaats op de kruising Vleutenseweg met de Hasebroekstraat. Een 28-jarige inwoner van Breukelen reed met zijn auto over de Vleutenseweg in de richting van het Majellapark. Ter hoogte van de Hasebroekstraat kwam een 33-jarige inwoonster van Nieuwegein met haar auto de kruising oprijden en reed met de voorzijde van haar voertuig tegen de rechterzijde van het voertuig van de bestuurder uit Breukelen aan. Deze raakte de macht over het stuur kwijt, reed tegen een lantaarnpaal aan en kwam aan de zijde van de J.P. Coenstraat tegen drie geparkeerde personenauto`s tot stilstand.

Deel: ' Politieberichten districten stad Utrecht '
Lees ook