Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-09-2001

Politieberichten districten Stad Utrecht, 09.30 uur
Jongens stelen jas

UTRECHT Dinsdagmiddag rond kwart over vier zagen twee agenten in een onopvallend voertuig dat twee jongens zich verdacht ophielden bij de Otterstraat. Toen zij een blokje om hadden gereden, zagen ze de jongens hen tegemoet lopen met een jas in hun handen. Verderop stond een 17-jarig meisje uit t Goy, die naar de jongens wees; zij hadden haar jas gestolen die zij over een hek had opgehangen. Op de Engelen van Pijlsweerdstraat konden de agenten de jongens, beide 15 jaar uit Utrecht, aanhouden. Zij probeerden nog te vluchten, maar liepen hierbij tegen de agenten op. De jongens zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn doorverwezen naar bureau HALT.

Alerte vrouw geeft geen pincode af

UTRECHT Dinsdagmiddag gaf een 86-jarige vrouw uit Utrecht aangifte van haar gestolen pinpas en 65+-pas. Er werd maandagavond rond zes uur bij haar aangebeld. Een vrouw kwam met een smoes binnen. De bewoonster herinnerde zich dat ze de voordeur niet had afgesloten en ging terug om deze te sluiten. Even later werd er aangebeld. Het was een onbekende man die zij niet binnenliet. Toen hij voor een tweede keer aanbelde ging de vrouw met haar mee en verliet op aandringen van de bewoonster de woning. De bewoonster zag toen dat haar schoudertas weg was. Zij miste haar bankpas en haar 65+-pas. Dinsdagmiddag rond twaalf uur werd er wederom aangebeld bij de vrouw. Een man gaf zich uit voor een medewerker van een bank die vertelde dat haar schoudertas was bezorgd. Voor het blokkeren van de bankpas had hij de pincode nodig. De vrouw heeft deze niet uitgegeven en het gesprek beëindigd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Verdachte diefstal fax aangehouden

UTRECHT Rond kwart over twee woensdagmorgen reden agenten over de Kanaalstraat toen zij in de J.P. Coenstraat een man met een groot voorwerp onder zijn arm zagen lopen. Toen de man, 40 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, de agenten zag, dook hij weg achter een auto. De agenten spraken de man aan; achter hem lag een faxapparaat op de grond. De man is voor verhoor ingesloten aan het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van het apparaat.

Deel: ' Politieberichten districten Stad Utrecht '
Lees ook