Politie Midden- en West Brabant

Districten Tilburg en Oosterhout

Datum: 12/5/2002
Auteur: Carel Bouman

Bromfietsdief aangehouden

TILBURG - Op vrijdagavond 10 mei rond tien voor half negen hebben agenten aan de Abcovenseweg in Goirle een 20-jarige man uit Tilburg aangehouden. De agenten zagen de man op een bromscooter rijden en hij had geen helm op. Als de agenten de man controleren blijkt dat hij geen bromfietscertificaat en geen verzekeringspapieren bij zich heeft. Verder constateren de agenten dat er aan het contactslot van de brommer is geknoeid en de man vertelt de agenten een erg ongeloofwaardig verhaal. Hierop wordt de man aangehouden als verdacht van de diefstal dan wel de heling van de brommer die hij bij zich heeft. De brommer werd in beslag genomen. In het belang van het onderzoek is de man in verzekering gesteld.

Politie voorkomt illegale houseparty

GOIRLE - Met de aanhoudingen van zeven mannen en een vrouw in leeftijd variërend tussen de 19 en 31 jaar oud en afkomstig uit Tilburg, Hilvarenbeek en het Spaande Valladolid denkt de politie in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 mei jl. rond tien voor een s nachts, een illegale houseparty voorkomen te hebben aan de Gorp in Goirle. Bij de politie was informatie binnengekomen dat in het buitengebied rond Goirle of Hilvarenbeek deze houseparty gehouden zou worden. Bij een oude bunker op Gorp wordt de groep van acht personen aangetroffen. Die hadden de grond rondom de bunker uitgegraven om op deze manier de toegang tot de bunker te krijgen. De acht verdachten werden aangehouden op grond van artikel 461 Wetboek van Strafrecht (het betreden van verboden terrein) en met een shovel werd de grond rondom de bunker weer op de juiste plaats geschoven.

Mobiel toilet in brand gestoken

GOIRLE Vrijdagnacht rond tien voor drie werd aan de Venneweg in Goirle, bij een scholengemeenschap een mobiele toilet in brand gestoken. Dit sanitair hulpmiddel smolt volledig weg en door de hitte was er ook schade ontstaan aan een hekwerk van de scholengemeenschap. De Goirlese brandweer bluste de brand. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Motorrijder loopt open
beenbreuk op bij ongeval

OISTERWIJK Een 42-jarige man uit Loon op Zand raakte bij een verkeersongeval aan de Heizenschedijk in Oisterwijk gewond toen hij met zijn motor in de richting van Diessen reed. In een bocht komt de motorrijder op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht en komt dan in aanrijding met een personenauto die bestuurd wordt door een 47-jarige vrouw uit Oisterwijk. De motorrijder loopt bij het ongeval een open beenbreuk op en de GGD heeft de man naar het TweeStedenziekenhuis in Tilburg gebracht.

Gestolen auto uitgebrand

TILBURG Vrijdagnacht rond halfeen zijn politie en brandweer uitgerukt naar een brand aan de Albionstraat in Tilburg. Daar treffen agenten een uitgebrande personenauto aan. Na onderzoek blijkt dat deze auto afgelopen woensdagnacht werd gestolen vanaf de Lange Nieuwstraat in Tilburg. Een 44-jarige Tilburgse vrouw as eigenaresse van de auto.

Hennepkwekerij geruimd

TILBURG Vrijdagmiddag rond kwart over vijf heeft de politie aan de Cornelis van Uitgeeststraat in Tilburg de hennepkwekerij van een 31-jarige Tilburger geruimd. Het was een kwekerij met ongeveer 100 plantjes. De plantjes werden vernietigd en de randapparatuur die bij hennepkwekerijen wordt gebruikt is door de politie in beslag genomen.

Tilburger met neppistool aangehouden

TILBURG Zaterdagmiddag rond een uur hebben agenten aan de Petrus Canisiusstraat in Tilburg een 30-jarige man uit deze stad aangehouden. De man had in een woning aan de Angelastraat onder invloed van drugs stennis gemaakt, waarbij ook een vuurwapen op de proppen zou zijn gekomen. Bij de komst van de politie weet de Tilburgse man nog wel te vluchten maar in de Petrus Canisiusstraat wordt hij door de politie opgepakt. In een tas van de Tilburg vinden agenten een neppistool. Met een dagvaarding werd de Tilburger weer in vrijheid gesteld en het neppistool werd uiteraard in beslag genomen.

Tilburger van 45 euro beroofd

TILBURG Vrijdagnacht, tussen kwart over twee en halfdrie, werd aan de Boomstraat in Tilburg een 32-jarige Tilburger van 45 euro beroofd. De man was na een avondje stappen te voet op weg naar huis. In de Boomstraat krijgt de man van achteren een duw in de rug, waardoor hij ten val komt en ook zijn bril verliest. Als de Tilburger weer opstaat staat hij oog in oog met een onbekend gebleven persoon die zijn portemonnee in de handen heeft, waarvan hij zegt dat hij die gevonden heeft. Als de Tilburger zijn portemonnee nakijkt blijkt daaruit 45 euro is weggehaald.

Portier aangehouden voor mishandeling

TILBURG Vannacht om kwart voor twee hebben agenten aan de Heuvelring in Tilburg een 42-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man die als portier dienst doet bij een horecabedrijf aan de Heuvelring wordt verdacht van de mishandeling van een 20-jarige Tilburgse man. Die kreeg van de portier een vuistslag in het gezicht. De oorzaak van de mishandeling is gelegen in het feit dat het slachtoffer in de betrokken horecagelegenheid werd geweigerd. Met een dagvaarding op zak is de portier na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Weggebruikers blijken echte BOB-ers

KAATSHEUVEL Gisteravond tussen tien en elf uur heeft de politie van team Loon op Zand aan de Van Haestrechtstraat in Kaatsheuvel een alcoholcontrole gehouden. Er werd van dertig bestuurder een blaastest afgenomen. Dat bleken allemaal echte BOB-ers, want niemand had gedronken en zij bliezen allemaal de P van Prima.

Beknelling na van de weg raken

TILBURG Vannacht rond kwart over vier raakte op de Rijksweg A 58 in Tilburg een 19-jarige vrouw uit Pernis met haar auto van de weg. De vrouw die vermoedelijk achter het stuur van haar auto in slaap is gevallen kwam eerst langs de rechterzijde van de A 58 met haar auto in de berm van de weg terecht, ramde een vangrail waarna de auto enkele malen over de kop sloeg en in een sloot langs de A 58 tot stilstand kwam. De vrouw raakte door het ongeval bekneld en de Tilburgse brandweer heeft de vrouw uit de auto bevrijd. De GGD heeft de vrouw overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg Over de aard van de verwondingen zijn op dit moment geen gegevens bekend.

Toilet afgebrand

SPRANG CAPELLE - Vannacht, even na een uur brandde aan de Molenstraat in Sprang Capelle een zogenaamd Dixy toilet (mobiel toilet) af. Over de oorzaak van de brand is niets bekend. De brandweer kwam terplaatse en bluste de zaak.

Rijenaar mishandeld

RIJEN Een 36-jarige man uit Rijen werd vrijdagnacht tussen halfdrie en kwart voor drie door vier tot nu toe onbekende mannen bij thuiskomst in de brandgang achter zijn woning mishandeld. De man kreeg klappen met een stuk hout en toen hij hierdoor op de grond terecht kwam werd de Rijenaar ook nog geschopt en geslagen. De man liep hierbij een diepe vleeswond aan het hoofd op en heft zich onder doktersbehandeling gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

Hekkenklimmers aangehouden

KAATSEHEUVEL Zaterdagmiddag rond een uur heeft beveiligingspersoneel van de Efteling aan de Europalaan in Kaatsheuvel twee hekkenklimmers aangehouden. Zij waren over het hek van de Efteling geklommen. Het gaat om een 27-jarige man uit Oss en een 22-jarige vrouw uit dezelfde plaats. Zij krijgen van de politie een proces-verbaal hiervoor.

Vrouw raakt met auto van de weg

SPRANG CAPELLE - Zaterdagavond rond kwart voor tien raakte op de Rijksweg A59 bij de afrit Waspik een 18-jarige vrouw uit deze plaats van de weg. In een bocht van de afrit heeft de vrouw vermoedelijk de macht over het stuur verloren en kwam zij met haar auto in een twee meter lager gelegen weiland terecht. Vermoedelijk is te hoge snelheid de oorzaak van het ongeval. De vrouw raakte bij het ongeval niet gewond.

Waalwijkers beschieten auto
met luchtdruk pistool

WAALWIJK Vannacht rond halfeen hebben agenten in het aan de Taxandriaweg in Waalwijk twee mannen (17 en 20 jaar oud) uit deze plaats aangehouden. Het duo wordt ervan verdacht dat zijn met een luchtdruk pistool hebben geschoten op de auto van een 20-jarige man uit Drunen. Dat gebeurde aan de Laageinde en Westeindsestoep in deze gemeente terwijl de aangehouden verdachten achter de auto van de Drunenaar reden. Het luchtdruk pistool werd bij de 20-jarige Waalwijker in beslag genomen.

Deel: ' Politieberichten districten Tilburg en Oosterhout '
Lees ook