Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-06-2002
Persberichen districen Utrecht stad, 09.35 uur

Rijden zonder rijbewijs

UTRECHT- In de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 juni hield de politie een 24-jarige man uit Utrecht aan omdat hij zonder rijbewijs reed.

Omstreeks 01.40 uur zag de politie een man rijden op de Walserijstraat. Bij controle bleek dat hij geen rijbewijs had en dat zijn auto niet was verzekerd. Ook gaf hij een valse naam op, waarop de 24-jarige man werd aangehouden. De auto werd weggesleept en de Utrechter kreeg twee proces-verbaal.

Verkeersongeval letsel

UTRECHT- Dinsdagavond raakte een 61-jarige man uit Utrecht gewond na een aanrijding met een bromfietser.

Omstreeks 22.30 uur reed de man met zijn bromfiets over de Marnixlaan. Hij kwam hij in botsing met een 22-jarige bromfietser uit Amsterdam, die vanuit de richting van de Marnixbrug over het fietspad op de Marnixlaan reed in de richting van de Laan van Chartroise. De 61-jarige man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij werd behandeld aan zijn verwondingen. De 22-jarige bromfietser raakte licht gewond aan zijn voet. De toedracht van het ongeval is onduidelijk en wordt op dit moment door de politie onderzocht.

Diefstal bouwmaterialen

DE MEERN- Dinsdagavond hield de politie twee mannen uit Utrecht aan op verdenking van diefstal.

Om 21.30 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen bouwmateriaal hadden weggenomen van een bouwterrein aan de C.H. Letscherweg. Ter plaatse zagen agenten de verdachten rijden in een bestelbus in de richting Hooggelegen. Het voertuig werd staande gehouden en beide inzittenden, een 19-jarige en een 26-jarige man, werden aangehouden en ingesloten op het bureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Blikseminslag

UTRECHT- Dinsdagavond sloeg in twee woningen aan de Basilicumstraat de bliksem in.

Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie de melding van de blikseminslag, waardoor onder de dakpannen brand was ontstaan. Toen de politie ter plaatse kwam, was de brandweer inmiddels gearriveerd. De politie zette de straat af en moest een aantal automobilisten bekeuren die de aanrijroute van de brandweer blokkeerden. Door de brand raakte niemand gewond.

Snelheidscontrole
UTRECHT- De politie hield dinsdagmiddag een snelheidscontrole op de Leuvenlaan.

Van 15.00 uur tot 16.30 uur controleerde de politie 685 voertuigen, waarvan 190 bestuurders de snelheid overtraden. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Deel: ' Politieberichten districten Utrecht stad, 09.35 uur '
Lees ook