Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-08-2001

Politieberichten districten Utrecht Stad, 09.40 uur
Aanhouding autokraker

UTRECHT Een oplettende voorbijganger, een 28-jarige Utrechter, zag woensdagmorgen omstreeks half één een man op de hoek van de Hartingstraat en de Nicolaas Beetstraat in een auto inbreken. Toen hij de man wilde aanhouden, bedreigde deze hem met een tang en ging er vervolgens vandoor richting de Catharijnesingel. De gewaarschuwde politieagenten konden de eigenaar van de ingebroken auto niet bereiken en hebben een briefje in de auto achtergelaten.

De Utrechter had een goed signalement opgegeven, waardoor de agenten gericht konden zoeken. Op de Mariaplaats zagen zij een man, 37 jaar uit Utrecht, die aan het signalement voldeed. Hij probeerde zich achter struiken te verstoppen. Hierop is hij aangehouden en voor verhoor ingesloten op het hoofdbureau.

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Rond half één woensdagmorgen botste een 32-jarige automobilist op de kruising van de Kardinaal de Jongweg met de Van Everdingenlaan tegen een fietsverkeerslicht en kwam op de middenberm terecht. Hij raakte hierbij gewond en werd naar het UMC overgebracht. Hij had ernstig hoofdletsel en een gebroken middenhandsbeentje. De man verklaarde gedronken te hebben. In het ziekenhuis is een bloedproef genomen waaruit duidelijk moet worden hoeveel hij had gedronken.

De Remu heeft het verkeerslicht afgesloten om kortsluiting met het natte wegdek te voorkomen. De draden waren door de botsing volledig kapot getrokken.

Oproep getuigen; slagvaardige getuige geslagen

UTRECHT - Omstreeks kwart voor elf dinsdagavond kreeg de politie de melding dat een man mishandeld was. Een 41-jarige Utrechter had gezien dat een viertal jongens in een auto inbraken. Toen hij hier iets van zei, werd hij meerdere malen op zijn lichaam geslagen. Dit vond plaats nabij de Jan van Ransdorpstraat. De man is voor controle overgebracht naar het Ouderijn ziekenhuis.

Signalement van de verdachten: Vier jongens van ongeveer 18 jaar. Drie blanke jongens een één jongen met licht getinte huid. Een van hen droeg een driekwart lange zwarte jas en had blond haar. Een van hen droeg een petje met lichte kleuren.

De politie vraagt getuigen te bellen met bureau Utrecht Noord, 0900-88 44.

Storing elektriciteit; hennepplanten aangetroffen

UTRECHT REMU meldde de politie dat er in een woning aan de Egmondkade een storing was aangetroffen die vermoedelijk werd veroorzaakt door een overmatig gebruik van elektriciteit. Dit zou direct brandgevaar kunnen opleveren. De REMU heeft metingen verricht en meldde dat een volgende storing mogelijk tot kortsluiting zou kunnen leiden. Op basis van deze gegevens en meldingen uit de buurt van stankoverlast heeft de politie op dinsdagavond rond half negen een onderzoek ingesteld.

Een 19-jarige vrouw die op het huis paste, deed de deur van de woning open en liet de agenten binnen. Deze troffen op de bovenste etage een hennepplantage aan van 210 planten. Deze is geheel ontmanteld. De vrouw is voor verhoor meegegaan naar het bureau. De elektriciteit is afgesloten. Het bleek dat deze illegaal werd afgetapt. Tevens was zichtbaar dat er een storing was geweest waarbij een deel van de bedrading was weggesmolten. De hoofdbewoner was afwezig, maar zal nog gehoord worden.

Deel: ' Politieberichten districten Utrecht Stad '
Lees ook