Politie Drenthe

Persberichten

Van donderdag 16 december 1999
10:48 donderdag 16 december 1999

Bert Visser
0592 361290
0651 611629


*

VERKEERSONGEVALLEN tgv GLADHEID DRENTHE.

De meldkamer van der politie in Drenthe kreeg tussen woensdagmiddag een uur of vier en woensdagavond half tien een dikke 20 meldingen van verkeersongevallen tengevolge van de sneeuwval en de gladheid. Het zwaartepunt lag rond de avondspits.
In verreweg de meeste gevallen was er slechts sprake van materiele schade.
Een 18 jarige man uit Assen raakte op de Borgerderstraat in de slip en kwam in de sloot tot stilstand. Hij is met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.
Terwijl de politie op de Provinciale weg Emmen /Drachten bij Smilde bezig was met de afhandeling van een aanrijding raakte de auto van een 39 jarige man uit Almelo in de slip toen de bestuurder moest afremmen voor de bergingsauto. Zijn auto kwam dwars op de weg tot stilstand en werd vervolgens aangereden door een auto, bestuurd door een 59 jarige man uit Hoogersmilde. Diens 54 jarige echtgenote en de man uit Almelo zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Een 24 jarige automobilist uit Assen is woensdagavond in bewusteloze toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. De man kwam op de Hoofdweg in Langelo in een slip en verloor de macht over het stuur. Zn auto kwam achterwaarts in de sloot tot stilstand. De man is inmiddels weer bij kennis.


*

MEPPEL

Een 27 jarige bewoner van de Wilhelminastraat in Meppel heeft woensdag bij de politie aangifte gedaan van inbraak in zijn woning. Volgens hem was de inhraak gepleegd tussen s middags half vier en half zes toen er even niemand thuis was. Voor zover hij kon nagaan miste hij o.a. wat geld, een fototoestel en een net adapter van een telefoon. De inbraak vond plaats aan de achterkant van de woning waar een draairaam was opengewrikt


*

ASSEN

Personeel van een schoenenzaak aan de Zaagmolen in Assen heeft woensdagmiddag tevergeefs een winkeldief achterna gezeten. Men betrapte hem op de diefstal van een paar schoenen. Tijdens zijn vlucht gooide hij de tas waarin de schoenen zaten weg. Een 28 jarige maat van de dief is wel aangehouden. Die man bleek volgens de papieren die hij bij zich had te beschikken over twee identiteiten. Hij had zowel in 1994 als in december van dit jaar een asielaanvraag onder verschillende namen en geboortedata een asielaanvraag ingediend De man is overgedragen aan de vreemdelingendienst. Na controle mocht de man met een z.g. winkelontzegging vertrekken.


*

ZUIDWOLDE

De politie van Zuidwolde heeft vier jongens in de leeftijd van14 tot 17 jaar en allen afkomstig uit Zuidwolde opgenomen in de HALT procedure. De knapen waren bezig een vuurtje te stoken in het fietsenhok van een gebouw aan de Heidelaan in Zuidwolde. De politie heeft de ouders van de jongens in kennis gesteld. Zij waren het in meerderheid met de opgelegde maatregel eens.


*

Bij een 50 jarige inwoner van Klazienaveen heeft de politie woensdagmiddag 24 kilo verboden vuurwerk inbeslaggenomen. Het ging om een paar honderdduizendklappers, een doos met lawinepijlen en een tweetal zogenaamde Holiday Display raketten. Bij de politie was een melding binnengekomen dat de man op zijn werk in vuurwerk zou handelen. De man verklaarde dat hij het verboden vuurwerk had gekocht in Belgie en er niet in handelde. Hij deed vrijwillig afstand van zijn vuurwerk


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politieberichten Drenthe '
Lees ook