Politie Drenthe

Persberichten

Persberichten van woensdag
16:13 woensdag 9 februari 2000

Martin Panman
0651611628

De Wijk

Kippen over de kop
Op de A 28 gebeurde vanmorgen tegen 7.30 uur een ongeval waarbij een vrachtauto met aanhangwagen was betrokken. De vrachtauto reed vanaf Meppel in de richting van Hoogeveen en was beladen met ongeveer 4000 legkippen. Vermoedelijk doordat de chauffeur van de vrachtauto niet oplette, hij was aan het bellen d.m.v. zijn GSM, raakte hij in de rechterberm. Toen hij vervolgens de weg op probeerde te rijden, kantelde de vrachtauto en de aanhangwagen en blokkeerde de gehelde weg. Een honderd tal kippen heeft het niet overleefd. Daarnaast ontsnapten er ook een kleine aantal, die echter later gevangen konden worden. Het verkeer heeft tot ongeveer 12.00 hinder van het ongeval gehad. Er deden zich verder geen persoonlijke ongevallen voor.

Zuidlaren

Slippertje
Op de N34 slipte vanmorgen een bestuurder van een personenauto en veroorzaakte een aanrijding. De 42 automobilist uit Borger moest stevig afremmen voor voor hem rijdende autos. Hij raakte daardoor in een slip, maakte een draai van 180 graden en botste op een andere personenauto. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Roden

Auto met schade, veroorzaker weg
Een 37 jarige automobiliste uit Roden parkeerde vanmorgen tegen 9.30 uur haar auto op de parkeerplaats bij Albert Hein aan het Julianaplein. De auto, een donkerblauwe Ford Escord, Stationwagen, stond recht voor de ingang van de Supermarkt geparkeerd met de neus in de richting van de Groningerstraat. Toen de vrouw na een halfuurtje terug kwam bij de auto, zat er een grote deuk in het rechter portier. De veroorzaker van de schade was inmiddels verdwenen. Als er getuigen zijn, dan kunnen die contact opnemen met de politie van Roden.

Diever

Aggregaat weg
Vannacht is op het kerkhof aan het Kasteel in Diever een aggregaat gestolen. Het aggregaat was doormiddel van een ketting en een hangslot aan een schaftwagen bevestigd. De schade bedraagt ruim 4000 gulden en de eigenaar deed aangifte.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politieberichten Drenthe '
Lees ook