Politie Drenthe

Persberichten

van zondag op maandag
11:00 maandag 21 februari 2000

Martin Panman
0592361294

Nijeveen

Fietser op de A32
Vannacht kwam de melding binnen dat er fietser op de A 32 zou fietsen. Ter plaatse trof de surveillance inderdaad een fietser aan. De man, een 20 jarige inwoner van Kampen, verklaarde in de verkeerde trein te zijn gestapt. Hij wilde naar Kampen, maar kwam in Steenwijk uit. Daar zag hij een fiets staan en besloot die maar mee te nemen. Via de autoweg wilde hij naar Meppel. De man is aangehouden voor diefstal van een fiets. Hij krijgt een proces-verbaal.

Assen

Inbraak in een woning
Vannacht is er ingebroken in een woning aan de Thorbeckelaan. Uit de woning verdween een computer en een systeemkast. De dief is mogelijk de woning binnen gekomen door op het balkon te klimmen. De gehele woning is doorzocht. De eigenaar, een 19 jarige inwoner van Assen deed aangifte.

Meppel

Inbraak in woning, auto weg

Vannacht is er ook ingebroken in een woning aan de Torenvalk in Meppel. Doormiddel van het boren van een aantal gaatjes kon een raam geopend worden, waarde de inbreker naar kon klimmen. Naast waardevolle voorwerpen werd een BMW personenauto, kleur grijs, voorzien van het kenteken TB-RX-29, gestolen
De gedupeerde eigenaar deed aangifte.

Assen

Diefstal uit winkel
Vannacht heeft men doormiddel van een baksteen een ruit vernield van een winkel aan de Singelpassage in Assen. De ruit ging niet helemaal kapot, maar er ontstond wel een gat, waar net een arm door paste. Uit de etalage werden een aantal nepbroodjes gestolen en een fles wijn..De inbreker raakte ook enigszins beschadigd, want er zat bloed op het raam.

Assen

Lampen vernield
Een bewoner van de Wendakker in Assen meldde gisteravond dat er door een aantal jeugdige personen TL lampen tegen de achterkant van zijn woning kapot werden gegooid. Een week geleden was dit ook al gebeurd. Zowel de politie als de aangever gingen achter de jongens aan. In de buurt kon door de aangever, een 49 jarige inwoner van Assen, een van de jongens worden aangehouden. Een andere jongen kon door de politie worden aangehouden. Bleek dat ze met zn, vieren TL-buizen uit een abri aan de Winkelakkers gestolen hadden en vervolgens werden deze buizen tegen de woning van de aangever kapot gegooid.
De leeftijd van de jongens varieert van 15 tot 18 jaar.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politieberichten Drenthe '
Lees ook