Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 25-12-99

Persberichten 25 december 1999/

Politieberichten

Eindhoven: Lastige automobilist
Vrijdagavond om 22.10 uur is op het Stratumseind een 36- jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor had hij een fietser op het Stratumseind aangereden. De automobilist bleek gedronken te hebben. Bij zijn aanhouding stelde de automobilist zich dreigend op. Hij greep naar zijn binnenzak en riep een vuurwapen bij zich te hebben. Tevens bezigde hij zeer onwelvoeglijke taal en riep daarbij: ?Ik schiet jullie kapot?. Bij fouillering van verdachte werd een mes gevonden. In de auto trof de politie een ijzeren staaf, een vuurwapen met munitie en een geluiddemper aan. Deze goederen zijn inbeslaggenomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Hij blies daar 2,10 promillage. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 11 uur. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Eindhoven: Alcohol
Vrijdagavond omstreeks 23.50 uur is op de Grote Berg een 31- jarige automobilist uit Waalre aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de man niet in het bezit was een rijbewijs. Hij blies op het ademanalyseapparaat 2,00 promillage. De verdachte kreeg een rijverbod van 11 uur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Zaterdagmorgen om 1.43 uur is op de Prinsenhof een 24- jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Aan het politiebureau blies hij 0,65 promillage. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Eindhoven: Mishandeling
Zaterdagmorgen om 3.00 uur zijn op het Stratumseind twee mannen, 18 en 19 jaar, uit Eindhoven aangehouden. Kort daarvoor hadden zij op het Stratumseind een 17- jarige man uit Eindhoven diverse malen in het gezicht geslagen. Het slachtoffer liep verwondingen op aan hoofd en hand. Zijn horloge bekwam schade en zijn halsketting raakte hij kwijt. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Eindhoven: Lastige mannen
Zaterdagmorgen omstreeks 4.45 uur is op het Stratumseind een 37- jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man bemoeide zich daar met enkele andere personen die een conflict hadden met een taxichauffeur. Op vordering van de politie zich te verwijderen, voldeed verdachte niet. Bij zijn aanhouding verzette verdachte zich. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zaterdagmorgen om 4.15 uur is op het Stratumseind een 31- jarige man uit Eindhoven aangehouden. Kort daarvoor was de man door portiers van een horecagelegenheid naar buiten gepraat, in verband met sluitingstijd. De man wilde echter terug om zijn biertje op te drinken, hetgeen hem geweigerd werd. Hierna probeerde de man nog enkele malen de toegang tot het horecapand te verkrijgen. Hij uitte daarbij dreigende taal en probeerde de politieagenten weg te duwen. Bij zijn aanhouding gedroeg de man zich zeer recalcitrant en schopte tegen de politieauto. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Verdachte aangehouden
Vrijdagavond om 19.25 uur is in het politiebureau aan de Geer een 26- jarige man uit Veldhoven aangehouden. Kort daarvoor werd de man naakt aangetroffen achter een woning aan de Vlierbeek. De man is overgebracht naar het politiebureau. Uit binnengekomen infor-matie bleek dat de Veldhovenaar eerder die dag een 36- jarige man uit Veldhoven had overgoten met een vluchtige stof en in brand had gestoken. De verdachte had de toegang tot de woning van het slachtoffer verkregen na forcering van de voordeur. Het slachtoffer is voor behandeling van zijn brandwonden naar het St. Jozefziekenhuis gegaan. Na behandeling kon hij huiswaarts keren. Gelet op de toestand van verdachte werd het RIAGG geconsul-teerd. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Deel: ' Politieberichten Eindhoven - 4160 '
Lees ook