Politiebericht Eindhoven 11-10-2001
2e Persbericht 11 oktober 2001

Eindhoven: Invallen na overlast
De politie van Gestel heeft woensdag onderzoek gedaan in drie woningen in de Bennekel. De actie was een gevolg van klachten over overlast in deze buurt. De drie woningen, twee aan de Smuldersweg en een aan de Holstraat, werden zeer frequent bezocht door drugsgebruikers. In de woning aan de Holstraat werd een zeer geringe hoeveelheid drugs gevonden, alleen voor eigen gebruik. Er werd wel een gestolen bromfiets gevonden. De 29-jarige bewoner werd aangehouden. Hij is op het politiebureau gehoord en daarna naar huis gestuurd. In een woning aan de Smuldersweg werden ook drugs voor eigen gebruik gevonden. Hier stond wel een gestolen fiets. Ook deze bewoner, een 32-jarige man, werd aangehouden, gehoord en in vrijheid gesteld. In de tweede woning aan de Smuldersweg trof de politie drie personen aan, de 35-jarige bewoner en twee gebruikers, een 38-jarige Eindhovenaar en een 16-jarig Eindhovens meisje. In de woning werden 4,5 gram heroïne, 3 xtc-pillen en twee weegschaaltjes gevonden. Er werden ook veel autoradios gevonden. Deze zijn in beslag genomen om te onderzoeken waar ze vandaan komen. De twee gebruikers zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De bewoner is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Diefstal autos
In de nacht van woensdag op donderdag zijn in Eindhoven twee autos gestolen. Vanaf de Thaliastraat verdween een grijze Volkswagen Golf met het kenteken TF-HF-18. Op de Kalverstraat werd een grijze Chrysler Voyager met het kenteken VT-56-VR gestolen.

Helmond: Twee verdachten aangehouden na vinden wapens De politie van Helmond heeft donderdagmorgen om 5.35 uur in een woning aan de Markiesstraat twee Helmonders van 31 en 25 jaar oud aangehouden. Uit informatie en onderzoek was gebleken dat de mannen in het bezit zouden zijn van wapens. In de woning aan de Markiesstraat, waar de 31-jarige verdachte woont, werd een automatisch vuurwapen met patronen gevonden. Verder vond de politie daar veertien bolletjes cocaïne. De 25-jarige verdachte was ook in deze woning aanwezig maar hij woont aan de Coovelsstraat. Daar werd ook een onderzoek gedaan. In deze woning lagen een handgranaat, een aantal patronen, een boksbeugel en een alarmpistool, dat gelijkenis met een echt vuurwapen vertoonde. Hier werden ook enkele zakken hennepafval gevonden. Beide verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. Bij de inval is, vanwege het gevaar van wapengebruik, het Arrestatieteam ingezet.

Helmond: Hennepkwekerij ontmanteld
Op de Gerard Terborchstraat is donderdag om 15.45 uur een hennepkwekerij ontmanteld. De politie werd in kennis gesteld door personeel van de sociale recherche die in de woning een onderzoek deed. Zij ontdekten op de zolder een kwekerij met ongeveer 200 planten. Deze planten waren, vermoedelijk door een ziekte, kapot. De planten, 18 lampen, een afzuiginstallatie en een irrigatiesysteem zijn in beslag genomen. De 49-jarige bewoonster is aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau gebracht.

Helmond: Snelheidscontroles
Donderdag tussen 8.50 en 10.55 uur is op de Hoofdstraat op snelheid gecontroleerd. Van de 1492 passanten reden er 39 te hard. De snelste reed 75 km/u. 50 km/u. mag. Tussen 13.55 en 15.30 uur werd gecontroleerd op de Aarle Rixtelseweg. Van de 749 voertuigen reden er 77 te hard. Hier was de topper 87 km/u. Ook hier is de maximumsnelheid 50 km/u.

Valkenswaard: Diefstal na verlies sleutelbos
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Wannerwei. Er zijn twee gsm-toestellen en een portemonnee met enkel pasjes weggenomen. Het is niet bekend hoe de dief is binnengekomen maar enige tijd geleden heeft de bewoner zijn sleutelbos verloren. Mogelijk is van deze sleutelbos, waaraan een verwijzing naar dit adres hing, gebruik gemaakt.

Valkenswaard: Auto gestolen
Vanaf de Handwerkstraat is woensdag tussen 17.00 en 20.30 uur een witte Volkswagen Polo met het kenteken DN-ST-31 gestolen.

Valkenswaard: Inbraak
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Klotstekerswei. Uit de woning is uit twee portemonnees geld weggenomen, in totaal fl 225,=. Hoe men is binnengekomen is nog niet duidelijk, mogelijk door de voordeur te openen via de brievenbus.

Waalre: Autogordelcontrole
Op de Onze Lieve Vrouwedijk zijn donderdag tussen 10.00 en 11.30 uur zes automobilisten bekeurd omdat zij de gordel niet droegen.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Dom is donderdag tussen 11.00 en 13.10 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 358 passanten reden er 19 te hard. De snelste reed 71 km/u. 50 is toegestaan.

Deel: ' Politieberichten Eindhoven - 4685 '
Lees ook