Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 04-01-2000

Persberichten 4 januari 2000/

Persberichten uit de regio

Eindhoven: Schennispleger
Maandagavond om 20.58 uur is op de Aalsterweg een 54- jarige man uit Eindghoven aange-houden. De man had kort daarvoor bij het zwembad aan de Aalsterweg staan gluren en zijn broek laten zakken. Vervolgens begon de man zich ten overstaan van enkele zwemmende dames te masturberen. De man is ingesloten aan het politiebureau.

Eindhoven: Diefstal auto
Maandagavond omstreeks 23.25 uur is er vanaf de Scheidingsstraat een rode Alfa Romeo gestolen. Even later zag de 22-jarige eigenaar uit Eindhoven onbekenden in zijn gestolen auto over de Rondweg richting Stratum rijden. Onmiddellijk daarop zette hij in zijn oude auto een achtervolging in. Op de ventweg van de Boutenslaan, ter hoogte van een parkeerterrein, kon hij de gestolen auto klem rijden. Twee mannen stapten uit de auto en liepen snel weg. De politie stelt een onderzoek in.

Eindhoven: Heling
Dinsdagmorgen om 1.30 uur is op de Noord Brabantlaan een 20- jarige bromfietser uit Eindhoven aangehouden. Bij controle bleek de bromfiets, waarop hij reed, in 1997 te Valkenswaard te zijn gestolen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Eindhoven: Diefstal uit bedrijf
Dinsdagmorgen om 4.45 uur is op de Franklin D Rooseveltlaan een 36- jarige man uit Eindhoven aangehouden. Kort daarvoor had hij met zijn maat getracht het slot van de toegangsdeur van een bedrijf aan het Winkelcentrum Woensel te forceren. Bij het zien van een politiesurveillance namen zij de benen. De Eindhovenaar kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Bij fouillering van verdachte werd een ijzerzaag aangetroffen. Hij is voor onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Helmond: Lastige man
Maandagavond om 21.10 uur is op het Gerardusplein een 44-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Even daarvoor had hij overlast veroorzaakt in een pand aan de Bindersestraat. Hij wilde daar het pand niet verlaten, doch na het geven van alarm vluchtte hij weg. Op het Gerardusplein werd hij aangesproken door de politie, waarop hij wegliep en daarbij een ruit van een winkel vernielde. De man is ingesloten aan het politiebureau.

Helmond: Slachtoffer vuurwerk
Dinsdagmorgen omstreeks 10.40 uur raakte op de Houtsdonk een 12-jarige jongen uit Helmond gewond. Bij het ontsteken van vuurwerk, ontplofte deze direct in zijn hand. Hij is met verwondingen aan mond, oog en hand opgenomen in het Elkerliekziekenhuis.

Someren: Vernieling
Tussen zaterdagmiddag 17.00 uur en maandag 15.00 uur zijn enkele ruiten van een school aan de Kanaalstraat ingegooid. 3 buitenramen en 2 ruiten aan de binnenzijde van de school zijn daarbij vernield.

Deurne: Mishandeling
Maandagavond omstreeks 22.00 uur is een 21- jarige man uit Venlo op de Markt mishan-deld. Hij liep daar met zijn vriendin een stilstaande auto voorbij die hard toeterde. Hij maakte een opmerking over het harde toeteren, waarop de bestuurder begon te schelden. Even verderop stopte de auto voor hen. De bestuurder stapte uit, liep naar de Venlonaar en sloeg hem krachtig in het gezicht. Direct daarop reed de bestuurder weg. Het slachtoffer klaagde over een pijnlijke lip en tanden. De politie stelt een onderzoek in.

Wintelre: Diefstal uit bestelauto
Maandagavond tussen 20.30 uur en 20.50 uur is er ingebroken in een geparkeerde bestelbus op de Kerkstraat. Toegang tot de bus werd verkregen na forcering van de schuifdeur. Uit de bus zijn een handcirkelzaag, kettingzaag, boorhamer, boormachine, decoupeerzaag, schaafmachine, accu schroefmachine en een slijptol weggenomen. De politie Eersel verzoekt getuigen contact met hen op te nemen.

Maarheeze: Poging diefstal uit bestelbus
Maandagavond omstreeks 18.45 uur trof een 20-jarige man uit Maarheeze op de Gentiaanstraat een onbekende man bij zijn geparkeerde bestelbus aan. De schuifdeur van het busje stond open. De Maarheezenaar liep naar zijn busje, waarop de onbekende man een schroevendraaier uit de bus nam en hem daarmee bedreigde. Hij riep: ?Blijf staan of ik steek je?. Vervolgens liep de man naar een geparkeerde auto, stapte in en reed snel weg.

Budel: Diefstal uit winkel
Dinsdagmorgen om 10.30 uur is op de Markt een 69-jarige man uit Maarheeze aangehouden. Even daarvoor had hij uit een winkel op de Markt een set zolen gestolen. Bij het verlaten van de winkel ging het poortalarm af. Hij is overgedragen aan de politie. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De man kreeg een boete van fl. 240,- opgelegd.

Aarle-Rixtel: Diefstal kip en kerstverlichting
Maandagavond tussen 19.30 uur en 20.00 uur is er een betonnen kip uit de voortuin van een woning aan het Laag Strijp weggenomen. Ook de kerstverlichting aan de woning werd meegenomen. De kip werd totaal vernield aangetroffen op een veldje nabij de woning.

Veldhoven: Diefstal uit bedrijf
Tussen maandagmiddag 15.30 uur en dinsdagmorgen 8.00 uur is er ingebroken in een werkkeet van een bedrijf aan de Locht. Toegang tot de keet is verkregen na verbreking van ruit aan de achterzijde. Uit de keet zijn diverse theebuiltjes, een blik, een emmer en fl. 20,- weggenomen.

Nuenen: Diefstal auto
Dinsdagmorgen tussen 0.45 uur en 8.15 uur is er uit een garage van een woning aan de Boord een grijze personenauto, Ford Escort CLX 1.6, met het kenteken HX-PX-39, gestolen.

Deel: ' Politieberichten Eindhoven - 5673 '
Lees ook