Politiebericht Eindhoven e.o. 17-08-2001
2e Persbericht van Vrijdag 17 augustus 2001

Berichten uit de regio

Budel: Diefstal personenauto
Vanaf de Dr. Anton Mathijsenstraat is tussen donderdag 23.30 uur en vrijdag 08.00 uur een personenauto, merk Mercedes-Benz, type 110D Vito, kleur groen, voorzien van het kenteken VT-VR-92, weggenomen.

Eindhoven: Diefstal Bestelbusje
Op de Diamantring is vrijdagmorgen omstreeks 10.00 uur een koerier bestolen van zijn bestelbus, merk Mercedes-Benz, type Sprinter 310D, kleur wit, voorzien van het kenteken 15-VR-XT. De man was bezig een pakje te bezorgen en had de sleutels van de auto in het contact laten zitten. Toen hij bijna bij de deur van de woning was hoorde hij en zag hij zijn auto wegrijden.

Eindhoven: Bejaarde vrouw van haar geld berooft Vanmorgen omstreeks 10.15 uur is op de Jeroen Boschlaan een 93-jarige inwoonster van Eindhoven van haar juist bij de bank gehaalde geld (1800 gulden) beroofd. De daders drie vrouwen met een getint uiterlijk, donker, zwart haar, leeftijd ongeveer 25 a 30 jaar, lengte ongeveer 1.65 cm gekleed in donkere kleding waren eerder al in de bank gezien waarbij hen gevraagd werd wat afstand tot de balie te houden. Vermoedelijk heeft men het slachtoffer in de bank geld zien halen. Toen de vrouw naar buiten kwam vroegen twee vrouwen haar, met een kaart van Nederland in de hand, de weg naar Amsterdam. Toen de vrouw haar bril uit de tas pakte heeft een van de vrouwen kans gezien het geld uit haar tas weg te nemen.

Valkenswaard: Inbraak in een schuur
In een schuur achter een woning aan de Lange Voren is tussen donderdagavond 20.00 uur en vrijdagmorgen 08.30 uur, ingebroken. Men is de schuur binnen gekomen door vernieling van een raam aan de zijkant van de schuur. Uit de schuur zijn een rijzadel en enkele stuks elektrisch gereedschap weggenomen.

Best: Diefstal bestelbus
Een bestelbus, merk Mercedes-Benz, type Vito, kleur blauw met als opschrift de Harense Smid, voorzien van het kenteken VX-FR-34, is vanmorgen omstreeks 12.45 uur, vanaf de Willem de Zwijgerweg weggenomen. De bestuurder was uitgestapt om even op de gemeente plattegrond te kijken en had de motor laten lopen. Toen hij voor de plattegrond stond reed een onbekende met zijn auto weg.

Veldhoven: Inbraak in een bedrijf
Donderdagmorgen tussen 0.05 en 5.30 uur is ingebroken in een bedrijfspand op de Run. Aan de zijkant van het pand is een raam opengebroken. Bij controle bleek dat de aanwezige inbraak bewegingsmelder was afgeplakt. In het pand is een brandvrije kast opengebroken. Uit het pand zijn een computer met toebehoren, geld, een digitale camera en een pasje gestolen. Uit onderzoek bleek dat de avond daarvoor een onbekend persoon in het bedrijf is gezien. Deze persoon verliet het pand en reed in een auto weg.

Bergeijk: Autogordelcontrole
Vrijdag tussen 10.00 en 11.30 uur is op het Hof een autogordelcontrole gehouden. 10 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel.

Bergeijk: Aanrijding met gewonde
Een 69-jarige automobiliste uit Quezon City (USA) is vanmiddag omstreeks 13.30 uur op de Eikestraat bij een aanrijding licht gewond geraakt. De vrouw reed over de Eikestraat in de richting Eersel en verleende op de kruising met de provinciale weg 317, geen voorrang aan een voor haar van links naderende, over de provinciale weg rijdende, personenauto bestuurd door een 45-jarige automobilist uit Eersel. Het slachtoffer is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Deel: ' Politieberichten Eindhoven e.o. Brabant-Zuid-Oost '
Lees ook